MHP adayı Pekmezci, 20 proje daha açıkladı

MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci, 23 Şubat’ta ‘Bayburt İl Oluşunun 30. Yılında 30. Proje’ sloganıyla açıkladığı projelerine yenilerini ekledi.

MHP adayı Pekmezci, 20 proje daha açıkladı
Bayburt Postası - İlde görev yapan basın mensuplarını Bayburt Otel Konaklama’da kahvaltıda ağırlayan Hükmü Pekmezci, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Bayburt halkının teveccühü ile göreve gelmesi halinde 50 projeyi hayata geçireceklerini ve ilerleyen yeni süreçte de yeni projelerini açıklayacağını kaydetti.

MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP Merkez İlçe Başkanı Muharrem Baykal, Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Ötünç, İl Genel Meclis Üyesi adayları ve Belediye Meclisi Üyesi adaylarının katıldığı toplantıya Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve ilde görev yapan basın mensupları katıldı.

Pekmezci’nin açıkladığı yeni projeler arasında Belediye Başkanlığı binasının değişimi, Kent Müzesi, Tuğla ve Kiremit Fabrikası’nın yanı sıra son günlerin tartışmalı konusu dolmuşların tek kart üzerinden işlem görmeleri gibi konular yer alıyor.

Pekmezci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kültürünü koruyan ve yaşatan bir şehir bırakmak asli görevimizdir”

“23 Şubat 2019 tarihinde Belediye Başkan adaylığım ile ilgili manifestoyu açıklamış, Bayburt halkına Belediye Başkan adayı olarak yapacaklarımı deklare etmiştim. Bayburt’un İl Oluşunun 30. Yılında 30 Proje olarak ifade etmiştik. Ancak projelerimiz bunlar ile sınırlı olmayıp diğer projelerimizide bugün sizlere sunacağız. Belediyelerin asli görevlerinin içerisinde yaşadığımız çevre ve mekânları güzelleştirmek, gelecek nesillere yaşanabilir, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir şehir bırakmak asli görevimizdir. Bizim özellikle üzerinde durarak açıkladığımız üretkenlik belediyeicilik anlayışında toplumun ayrıştırılmasına karşı geliştirilen bir belediyecilik anlayışı olarak hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hemde hizmette kalite etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışını sunmuş olacağız."

“İş ile aşı birleştiren bir belediyeciliği ortaya koymak zorundayız”

“Öncelikle kent kimliği bilincinin oluşturulması maksadıyla tüm hemşehrilerimizin yönetime katılmasını sağlamak ilgi ve beklentilerini almak mecburiyetindeyiz. Kentte yaşayanların dinlenme, eğlenme, yürüme, özgürlüklerini gözetlemek yapı yoğunluğu ile yeni yol ve bulvarları bu sınırlar içerisinde planlamak zorundayız. Ayrıca yeni inşaa edilecek alanlarda bina kat ve sosyal donatıları kentin ruhuna uygun yapı tiplerinin kullanılmasına özen göstermeliyiz. Elbette kenti içinde yaşayanlarla birlikte planlarken, yaşayanların da huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabilmeleri için belediye olarak yeni iş sahaları ve iş istihdam oluşturan çalışmaları da yapmak zorundayız. İş ile aşı birleştiren bir belediyeciliği ortaya koymak zorundayız. İnsanın ekonomik açıdan kendine yetebileceği kendi özgüvenini, toplum içerisindeki varlığını ortaya koyabileceği kendisinin ve ailesinin hayati ihtiyaçlarını karşılayabileceği iş sahibi olması “iş ile aşı birleştiren” belediyecilik anlayışının esasını oluşturmaktadır.”

“Projelerimiz istihdam oluşturma önceliğinde oluşturuldu”

“Geçen proje toplantımızda özellikle ifade ettiğimiz gibi Bayburt’un en önemli probleminin göç olgusu olduğunu belirtmiştim. Sürekli dışa bir göçün devam ettiği sebepler içerisinde işsizliğin birinci sırada olduğu bu çözüm olma adına ortaya koyduğumuz projelerin istihdam oluşturma önceliğinde olduğu görülecektir. Yeni iş ve yatırım imkânlarına kapı aralayacak yeni işletmelerin ve uygun tesislerin hizmete sunulması bu açıdan büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle projelerimizin tamamını sizlerle paylaşmış olacağız. Allah nasip ettiği takdirde kazandığımızda bu projeler dışında Bayburt için uygun projeler olması halinde onları da uygulamaya geçireceğiz.



Daha önce açıkladığım 30 proje dışında;

- Tuğla ve Kiremit Fabrikası
- Kültür Mantarı Üretim Tesisi
- Yüksek Rakım Çim Saha ve Kamp Merkezi
- Güneş Enerjisi Tesisinin Büyütülmesi
- Termal Sıcak Sudan Elektirk Enerjisi Üretimi
- Aşağı Sanayiden Devlet Karayolu Altından TOKİ İstikametine Alt Geçit Yapılması
- BAYTUK (Bayburt Toplu Ulaşım Kartı)
- Sentetik Buz Pisti
- Şehit Osman Dağı Düzenlenmesi
- Engelli ve Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti
- Mezarlıkların İçi, Kapı ve Girişlerin Düzenlenmesi
- Çoruh Nehri Sağ Şerit Bent Köprüsüne Kadar Yürüme Bandı
- Belediye Binasının Taşınması
- Kent Müzesi Kurulması
- İlçe, Kasaba, Köy Minibüs ve Otobüslerinin Toplanma Merkezleri
- Üniversite Öğrencilerinin Bayburt ile İlgili Tezlerinin Desteklenmesi
- Pazar Yerinin Taşınması ve Durumunun Gözden Geçirilmesi.
- Camiilerimizin ve Mahalle Odalarının Periyodik Temizlenmesi
- Okul ve Yurt Bahçelerinin Çevrelerinin İyileştirilmesi
- Baykent Şelalesi Düzenlenmesi

gibi projelerimizde mevcuttur. mevcut projelerimizi gözden geçirdiğimizde şehrimiz için ne kadar elzem olduğu gözlenecektir. Bazı projelerimiz hakkında bilgi de vermek kaydıyla şöyle devam edeyim. Son günlerde yaşanan üzücü olayların, kazaların önüne geçmek için ‘Aşağı Sanayiden Devlet Karayolu Altından TOKİ İstikametine Alt Geçit Yapılması’ projemizi hayata geçireceğiz. Son günlerin yine gündem konusu olan toplu taşıma konusu. Tüm hataların ayrı kartı var. Tamamını BAYTUK (Bayburt Toplu Ulaşım Kartı) adını verdiğimiz sistemle çözeceğiz. Yaz kış kullanılaak Senetetik Buz Pisti’ni yapacağız. Belediye binası konusunda ise mevcut binanın üst 2 katını yıkacağız. Yukarıda yapılan Hükümet Konağı yanında Halı Sahamız vardı. Valiliğe devrettik, Valilik binası üst taraf taşındığında mevcut Valilik binasını da talep edeceğiz. İki katı yıkılmış Bayburt Belediyesi ile Valilik binasını birlikte belediye binası olarak kullanacağız. Şuan Bayburt Belediyesi bünyesinde olan Kız Meslek Lisesi’ni Kent Müzesi yapılması koşuluyla Valilikle birlikte kullacağız. Yıllardan beri bir şehir müzemiz yok.”

“Projeleri Bayburt için öncelik sırasına göre yapacağız”

“Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan Adayı olarak geçmiş tecrübelerimin ışığı altında mevcut projeleri Bayburt için uygulamayı öncelik sırasına göre ortaya koyacağız. Bu konuda Cumhur İttifakı’nın bir adayı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’den Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’den milletvekilimiz sayın Fetani Battal ve Maliye eski Bakanımız Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı sayın Naci Ağbal Bey’den bunun dışında yetki ve görevleri uygun olan herkesten gerekli desteği alacağım. Otuz yıllık bir kamu personeli ve eski bir Belediye Başkanı olarak Bayburt’un yaşanabilir bir şehir olması için elimden gelen her şeyi yerine getireceğimi belirtiyor, hepinize tekrar teşrif ettiğiniz için Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi aday arkadaşlarım adına sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Saat Kulesi restore edilecek

Konuşmasının ardından basın mensıuplarının sorularını da yanıtlayan Pekmezci, bir gazetecinin ‘Cumhuriyet Caddesi’nin ışıklandırması dolayısıyla kalenin farkedilmediği’ yönündeki sorusuna, “Cumhuriyet Caddemiz yenilendi, göreve gelirsek trafik anlamında bir sıkıntısı var mı, yok mu ona uzmanlar aracılığıyla bir bakarız. Işıklandrımasına da hakeza. Dediğiniz noktada bir sıkıntı hasılsa o konuya da eğiliriz. Fakat Cumhuriyet Caddesi’nde bir başka sorun Bayburt Saat Kulesi. Cumhuriyetimizin sembolü olarak 1924 yılında yapılan Bayburt Saat Kulesi’nin şuandaki durumu pek iyi değil, özellikle üst taraflara doğru baktığınızda bunu gözlemlersiniz. Saat Kulemizin de aslına uygun olarak restore edilmesini sağlayacağız” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus 5 yıl önce

Gerçekten yakışıyorsun bu koltuğa ..kahvede bakkalda her 3 kisiden 2 si seni söylüyor insAllah başarılı olursun ...

Avatar
Bayburt lu ! 5 yıl önce

Temiz ve güzel insansınız şüphe yok. Ama para en büyük güçtür. İnsanlarda herzaman paranın önünde eğilir; Maalesef. İşin zor. Allah kolaylık versin. MHP liler Bsk. Lik Seçiminde reis dedi. AKP li lerde bu defa bayburt ta hükmü desin bakalım.

Avatar
Fatih 5 yıl önce

Hükmü bey silme götürmesi lazım bu projelerle

Avatar
üniversiteli platformu 5 yıl önce

sn hükmü bey saygılar sunarak,şu projen o kadar isabetliki,valilik binasını belediye
yapmanız,ayrıca,kız sanat okulunuda"kent müzesi yapılması,gerçekten harika.!!!,
başarılarınızı c.Allahtan niyaz eder,saygılar sunarız.

Avatar
Ozan 5 yıl önce

Sayın Başkan proje sayısını 69 a tamamlasın.

Avatar
önce vatan 5 yıl önce

bak projeleri tutarlı , tercihler doğru.en önemlisi saat kulesini düşünmesidir. saat kulesi yıllardır orda eriyor da bir alalhın kulu görmüyor.

Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Yaz aylarında şehrin nufusu 200.000 buluyor. Nufusun çok büyük bir bölümünü belediye binası ile saat kulesi arasındaki Cumhuriyet caddesine sıkıştırırsanız hiç bir verim alamazsınız. Caddeler dar kaldırım yok mevcut kaldırımlar esnafın mallarını sergiledikleri satış yaptıkalı özel mülk gibi, yayalar kaldırımda yürüyemiyor. Lokantalar pislik içinde hizmet kalitesi, sunum ve hitap tarzları sıfır, garsonların eline geçirdiği peçete pet şişe vs atıklar hemen çoruh nehrine atılıyor. Ayrıca ürünler dışarıdan gelen insanlara fahiş fiyatlara satılıyor ticari ahlak sıfır. Vs. Vs. Vs uzayıp gidiyor.

Avatar
erdoğan 5 yıl önce

mezarlıkların çam(selvi)ağaçları ile yapılması,tıpkı"erzurum-trabzon gibi,teşekkürler