İyi Parti’den Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Belediye Başkan Adayı Yunus Özyıldırım, bazı meclis üyesi adayları ve partililer Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

İyi Parti’den Gazeteciler Cemiyetine ziyaret
Bayburt Postası - Burada açıklamalarda bulunan Milletvekili Yaşar, Türkiye gündemi ve yerel seçimleri değerlendirdi.

Partilerinin illerde teşkilatlanmasıyla seçimlerde iktidar partisinin ülke genelinde güç kaybı yaşayacağını anımsatan Yaşar, “Bunun sonucunda Hükümet daha çok farklı cephelere yöneldi. Son dönemde bir beka sorunu ortaya çıktı. Sanki bütün seçim bekayla yönetiliyor. Yani her seçimde kendilerine bir tema buluyorlar.” dedi.

Toplumun her kesiminin sorunlarını meclise taşıdıklarını ve bu sorunların giderilmesi için komisyon kurulmasına öncülük ettiklerini aktaran Yaşar, özellikle yerel basının sorunlarının çözülmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Özyıldırım ise, geçtiğimiz günlerde açıkladığı projelerini değerlendirdi.

Özyıldırım şunları dile getirdi:

“Bilindiği üzere 31 Mart 2019’da ülkemizde mahalli seçimler gerçekleşecek. Genel merkezimiz ve genel başkanımızın takdirleri ile Bayburt İyi Parti Belediye Başkan Adaylığı görevi şahsıma tevdi edildi. Hâlihazırda yürüttüğümüz seçim çalışmaları kapsamında temas kurduğumuz her vatandaşımızla Bayburt’umuzun meselelerini konuşmakta ve bu meselelere dair çözüm önerilerimizi aktarmaktayız.  Siz değerli basın mensupları aracılığı ile projelerimizin bir kısmını hemşerilerimizle daha önce paylaşmak Fırsatı Bulduk Basın toplantımıza iştiraklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allahtan (C.C.) niyaz ediyorum.

Bu vesileyle de İyiler hareketi olarak çıktığımız bu yolda, bazı aleyhimize algı oluşturmaya çalışanlar İyi partinin üyeleri ve yönetim kadrosunun bir başka parti ye destek verdiklerini bahse konu parti ve taraftarlarının bu yönde bir algı oluşturduklarını yaptığımız gezilerde duymaktayız. Hiç kimsenin İyi partinin emeğini çalmalarına fırsat vermeyeceğiz. İyi parti Tek başına mücadelesini hiçbir siyasi partinin çalışmalarına gölge düşürmeyecek şekilde siyasete ahlakı hakim kılarak yapmaktadır. Bayburt Belediye Başkanı olarak seçilmemiz durumunda ana hatlarıyla neleri yapacağımıza ve neleri değiştireceğimize dair bilgiler vermek isterim.

ŞEFFAFLIK ve HESAP VEREBİLİRLİK ANA İLKEMİZ OLACAK

Belediyenin bütün çalışmalarında şeffaflık, katılımcılık ve halkın bilgilendirilmesi anlayışı ile hareket edip, kullandığımız yetkinin asıl sahibi olan hemşehrilerimize hesap vereceğiz. Her bir vatandaşımız vergileriyle yönetilen belediyenin her kuruşunun nereye harcandığını bilecek. Bayburt Belediyesi şeffaf, saydam ve millete hesap vermekten mutluluk duyan bir yönetim anlayışına kavuşacak.

ORTAK AKIL ve KATILIMCILIĞI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Bayburt için gündeme gelecek her projede tepeden inme bir yaklaşımdan öte yaptıracağımız anketler, kamuoyu araştırmaları ve düzenleyeceğimiz istişare toplantıları ile halkın tüm kesimlerinin görüşlerini alacağız, karar alma süreçlerine halkımızın katılımını sağlayacağız ve ortak aklı harekete geçireceğiz. Yerel kamusal hizmetleri en yüksek vatandaş katılımıyla ve en saydam yöntemlerle halka ulaştıracağız.
Bayburtlunun onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz. Belediye olarak yapacağımız bütün çalışmalarda en büyük hassasiyetimiz toplumsal fikir birliğini gözetmek olacak. Bu şehirde yaşayan insanların onaylamadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz.

VATANDAŞLARIMIZA HİZMETTE AYRIM YAPMAYACAĞIZ

Siyasi görüş ve parti ayrımı yapmadan tüm Bayburtluların hizmetinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız belediye hizmetlerinden yararlanma noktasında herhangi bir farklılığından ötürü ayrıma maruz kalmayacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun tüm kesimlerini sevgiyle kucaklamaya devam edeceğiz. Esnaf, mahalle ve ev ziyaretleri ile hemşehrilerimizin sorunlarını ilk ağızdan dinleyip bu sorunlara bizzat kaynağında, hep birlikte ve süratle çözümler arayacağız.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ŞEHRİMİZE DAİR ÖNERİ ve TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sivil toplum örgütleri ile periyodik toplantılarla bir araya geleceğiz, yürüttüğümüz çalışmalar ve projeler hakkında sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerinin öneri ve taleplerini alacağız ve bu taleplerin takipçisi olacağız.

BELEDİYEYİ DANIŞMANIN ve KATILIMCILIĞIN YEREL ODAĞI YAPACAĞIZ

Belediyenin; kişisel, grupsal, çıkarsal yapıların güç, iktidar ve zenginleşme odağı haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Belediyemiz eşit temelde hizmet alımının, gerçek demokrasinin, dayanışmanın ve katılımcılığın yerel odağı olacak.

ŞEHRİMİZİ TARİHİ ve KÜLTÜREL KİMLİĞİNE YENİDEN KAVUŞTURACAĞIZ

* Başta Çoruh nehri üzerinde yapılan ve çirkin görüntü arz eden köprülerin şehrimizin tarihi hüviyetine uygun olarak ve Bayburt taşı kullanmak suretiyle restore edilmesini sağlayacağız. Bu köprüleri halkımız çok sevecek…
* Çoruh nehri etrafında kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm adı altında hayata geçirilen projeler çirkin bir yapılaşma doğurdu. Bu alanları, yapılacak çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile yeşil alanlarla donatarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Belediye Başkanlığına aday olduğum günden bugüne vatandaşlarımızın bize göstermiş oldukları sevgi azmimizi ve şevkimizi daha da arttırdı. Bayburt’umuzu tanıyoruz, problemlerini de çok iyi biliyoruz. Bu şehirde doğduk ve büyüdük. Bugüne kadar toplumun her kesiminden insanımızla bir arada olduk. Ayrımız gayrımız yoktur. Koca Yunus’un dediği gibi… "Birleşirsek tok oluruz, ayrılırsak yok oluruz’’ Siyasi kutuplaşmaları bir kenara bırakıp; söz konusu Bayburt olunca sevinçte ve tasada birleşen ve şehrimizin altyapısıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla daha yaşanabilir, daha müreffeh bir şehir olması arzusuyla çağlayan bütün gönülleri kucaklamaya geliyoruz... Bu vesileyle 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerin ülkemize ve Bayburt’umuza hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, siz değerli basın mensupları aracılığıyla bütün hemşehrilerimizi saygılarımla selamlıyorum.”

BGC Başkanı Yaşar Yıldız ise Milletvekili Yaşar ve partililere ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.