AK Parti, ilçe ve belde adaylarını tanıttı

Bayburt AK Parti İl Başkanlığı’nca il, ilçe ve belde belediye başkan adayları için aday tanıtım programı gerçekleştirildi.

AK Parti, ilçe ve belde adaylarını tanıttı
Bayburt Postası - Bayburt AK Parti İl Başkanlığı’nca il, ilçe ve belde belediye başkan adayları için aday tanıtım programı gerçekleştirildi. Aydıntepe'de Fatih Eraslan, Demirözü'nde Aslan Gürer, Gökçedere'de Doğan Ay ve Arpalı'da Abdurrahman Polattimur'un tanıtıldığı programda konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Polat: "Belediyecilik bizim işimiz"

Burada konuşan İl Başkanı Hacı Ali Polat, temel amaçlarının insana hizmet etmek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Kardeşimiz, dayımızın oğlu, teyzemizin oğlu belediye başkanı olsun diye, benim komşum makam sahibi olsun diye mi yoksa bu işin bir dini boyutu var mı? Hepimiz rabbimizin kuluyuz. Kulluk bağlamında hepimiz bir araya geldik zaten. Bizi bir araya getiren bu ilahidir, bu inançtır. Burayı koparırsak buraya bakışımız da değişir, makamlara bakışımız da değişir. Eğer belediye başkanı olmak isteyen arkadaşım işin içine biraz kulluk katmazsa ya da belediye meclisinde, partide görev almak isteyen arkadaşımız işin içine kulluk katmazsa boşuna gider hayatımız. Onun için öncelikle hayatın hangi alanında olursak olalım rabbimize hakiki manada kulluk etmek zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Belediyecilik bizim işimiz. Çünkü insana değer veriyoruz. Buda kültürümüzden geliyor. Temel amacımız insana hizmet etmek suretiyle rabbimizin rızasını kazanmak. Temel bakışımız bu olunca çevreci belediye bizden çıkar, kültür belediyeciliği bizden çıkar, ekonomik belediyecilik bizden çıkar, sosyal belediyecilik bizden çıkar. Merkezde Fatih başkanımızla ilçelerde diğer adaylarımızla inşallah bütün belediyeleri alacağız."

“Kaderci olmak zorundayız”

Aday adaylığı sürecine ilişkin olarak ta konuşan Polat, “Bende aday adaylık yarışında bulundum. Sonuçta tecelli eden nedir rabbimizin iradesi. O manada kaderci olmak zorundayız. Onun burada bize dava adamına düşen beklediğimiz olmuyor diye tavır almadan bir dava adamına, bir partiliye, Tayyip Erdoğan’a lider olarak bakan bir insana düşen Tayyip Erdoğan’ın iradesi kim üzerinde tecelli ettiyse onun arkasında sapa sağlam durmaktır. Ben bütün arkadaşlarımızın bu manada sapa sağlam duracağına inanıyorum" diye konuştu.

Memiş: “Mevcut Belediye Başkan adayımızı sonuna kadar destekleyeceğim”

Belediye Başkanı Mete Memiş de yaptığı konuşmada, “Her ne kadar sağda solda farklı ifadeler olsa da biz koltukta oturmak için, oturduğumuz koltuklardan paye kazanmak için buralarda olmamıştık" ifadelerini kullanarak, “Belediye Başkanı olarak görevlendirildiğimiz süre boyunca bize güvenenleri bizi bu göreve layık görenlerin hiç birinin yüzünü yere baktıracak hareketimiz olmadı. Bugün itibariyle de partimizi geleceğe taşıma adına Bayburt’ta yapılan belediyecilik hizmetlerinin hız kesmeden hatta daha da artarak devam etmesi için sorumluluğum bir Müslüman olarak, bir insan olarak dava sahibi bir fert olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her ne kadar sağda solda farklı ifadeler olsa da biz koltukta oturmak için, oturduğumuz koltuklardan paye kazanmak için buralarda olmamıştık, hamd olsun. Mete Memiş olarak Bayburt Belediye Başkanı olarak, her şeyden önce bir Müslüman olarak, davası olan bir fert olarak AK Parti harekatını, AK Parti belediyecilik hizmetlerinin Bayburt’ta artarak devamı için mevcut belediye başkan adayımız sonuna kadar destekleyeceğim. Beraber olacağız, bir olacağız. Bu bizim insani, vicdani sorumluluğumuzdur” dedi.



Yumak: “Bayrağı daha ilerilere taşıyacağız”

Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak ise, AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Mete Memiş Başkanımdan inşallah seçimleri kazanarak alacağımız bayrağı çok daha ileriye götürebilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç birinizin şüphesi olmasın. Hamd olsun bizler AK Parti iktidarında Bayburt’un şu sıkışmış olan yapısını kırdık. Bayburt AK Parti iktidarından önce bir yanımız Şehit Osman Tepesi, Duduzar, Kale ve Aslandağı’nın arasına sıkışmış pozisyondaydı. 15 sene önceki Bayburt Cumhuriyet Caddesi’nden ve bu çanağın içerisinden ibaretti. Ama AK Parti iktidarıyla birlikte çok ciddi değişim yaşadık. Bir taraftan Erzurum istikametine diğer taraftan Erzincan istikametine doğru genişledik. Trabzon istikametine doğru çok ciddi bir kentleşme yaşadık. Bunlar kolay işler değil belediyecilik anlamında bir bölgeyi imara açmak ve o bölgeyi şehre entegre etmek çok kolay hadiseler değil. İşte o zorluğu AK belediyeler Bayburt’umuzda gerçekleştirdi.”

Battal: “Bütün yüreğimle ve gücümle senin yanındayım”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da Bayburt’taki adayların son derece genç ve dinamik olduğuna dikkat çekerek, “31 Mart akşamında yeni bir güne, yeni bir sayfaya ve yeni bir atmosfere kavuşacağız. Çünkü son derece genç, dinamik bir ekip inşallah yeni alacakları görevlerle ayrı bir heyecanı bize yaşatacaklar. Bu arkadaşlarımız gece gündüz yanlarında olacağız. Onların her alanında destekçileri olacağız. AK Parti harekatına hizmet etmeleri hususunda onları sürekli olarak motive edeceğiz. Ve inanıyorum ki, bu seçimleri yine Bayburt’a yakışır tarzda en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Onun için Fatih başkana diyorum ki, adaylığın hayırlı olsun. Bütün yüreğimle ve gücümle senin yanında bu mücadeleye katkı sunmaya devam edeceğim.” dedi.

Kaya: “Cumhur İttifakı'nın hukukunu koruyun”

Son olarak kürsüde söz alan AK Parti MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise seçimlerde Cumhur İttifakı’nın birliğine ve beraberliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bütün AK Parti mensuplarından istirham ediyorum. Cumhur İttifakı’nın hukukunu koruyacağız. MHP’nin hukukunu koruyacağız. İttifak Bayburt’ta yok ama bu hukuku korumak hepimizin görevi. Hem MHP’li kardeşlerimizin görevi, hem bizim görevimiz. Dolayısıyla burada kim var adayımız AK Parti’nin adayları var ve MHP’nin adayları var. Dolayısıyla herkes kararını, iradesini ortaya koyacak ve sandığa gidecek. İki istirhamımız var. Birincisi Belediye Başkanlarımızın hukukunu korumak hepimizin görevidir. İkincisi şu 5 Belediye Başkanı adayımızın MHP de dahil hukukunu korumak, Bayburt’umuzun, AK Partimizin görevidir. Hiçbir arkadaşımız niye bunu yaptınız noktasında bir eksiklik addetmesin.”



İl yönetimi belli oldu

Öte yandan Fatih Yumak'ın aday olmasının ardından göreve gelen Hacı Ali Polat'ın yönetiminde yeralan isimler de toplantıda açıklandı. Yeni yönetimde; Mecit Türkoğlu, Mehmet Kaymak, Murat Eraslan, Nazmi Mazlum, Yaşar Güneş, Kuddusi Kacır, Binali Cebeoğlu, Seddar Saka, Negehan Karslı, Nesli Kocabey, Yaşar Kiki, Selçuk Topsakal, İlhan Ergül, Habib Cangi, Fırat Kocabey, Atilla Yıldızhan, Fahri Gürbüz, Nurettin Memiş, Hatip Taner, Fahrettin Karaman, Ömer Akbulut, Naim Sevimli, Hayrettin Akkurt ve Aliye Okumuş isimleri görev aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VİCDAN !!!!!!! 5 yıl önce

PAROLA ŞU ; KİMİ GÖNDERDİYSEK SEÇİLECEK. İTAAT ET RAHAT ET. BİZ KİMİZ Kİ? ŞU MİLLETE YAPILAN HAKARETİ BAŞKALARI YAPSAYDI. ORNEK (CHP) BU SURECİ BU ŞEKİLDE YURÜTSEYDI. NE DERDİK ACABA. NE DERDİ
BAYBURT LU. ARPALİ DA ADAY ADAYLARINI TAKMIYORSUN, DEMİRÖZÜ DE ÇALIŞAN ADAMI ÇÖPE ATIYORSUN, BAYBURT TA TEMAYÜL YOK DİYORSUN. ŞAMAR OĞLANI YAPTINIZ BU MİLLETİ. YAZIK ÇOK YAZIK.

Avatar
M.T.K 5 yıl önce

gidip tıpış tıpış akp ye oy vereceksiniz.. hala sitem hala eleştiri. 16 yıldır hep böyle olmadı mı? Erdoğan atadı siz seçtiniz. şimdi neden ağlıyorsunuz? Bekir başkan için, mete başkan için de aynısını dediniz, Bayburt'ta oturmayan birini neden aday gösterdiniz, dediniz gittiniz tıpış tıpış oy verip seçtiniz. Fetani bey için de " Bayburt'a ne yaptı ki? Meclisten söz alarak; kapatın pencereyi" dedi sadece, dediniz gidip tıpış tıpış oy verdiniz ve seçtiniz.. şimdi sahne aynı, roller aynı, parti aynı.. YAzın bir kenara.. Fatih Yumak yeni Belediye Başkanı. Hayırlı olsun. (Fatih beye ekstra bir hayranlığım, kinim yok. 16 yılın tablosu bu) (not: Hükmü bey ne yaptı da bu kadar popüler?) bu iş parti işi değil. zihniyet işi.. Politika bu. Unutmayın: Köleler sistemi değiştirmediği sürece hep köle kalırlar...

Avatar
The_gost 5 yıl önce

Haci ali polata bak belediyecilik bizim isimiz diyor, kendi belediye baskanligi doneminde bayburta katkisi o ucube selale olmus geriyede rezalet kalmistir....

Avatar
25erzurum 5 yıl önce

Arkadaşlar tablo ne kadar acı il başkanı ve belediye başkan adayları ne kadar vizyonsuz ve misyonu olmayan insanlardan seçilmiş Hacı Ali POLAT bir dönem önce belediye başkanlığı yapmış 2. Dönem için aday olmuş Bayburt ve Bayburtluya arttığı kazıklardan dolayı 2. adaylığı kabul görmemiştir. Kabul gören kendine, gelinine, kuzenine yaptığı kıyaklar unutmayalım arkadaşlar bunların sivil toplum örgütlerinde görev almaları emin olun insani veya ALLAH rızası değil tamamen kendilerine makam alabilmek Abdurrahman POLATTİMUR bu abimizde Milletvekilliği İl Belediye başkanlığı talebinden sonra belde başkanlığı buda bu abimizin vizyonu, Doğan AY geçen sene AKP den Gökçedere Beldesine belediye başkan aday adayı olmuş aday olamayınca RP aday olmuş ve seçimi kaybetmiş AKP ye etmediği hakaretler kalmamıştır Oğlu İŞKUR’dan Belediyede İşe girmiş İzmir de ikamet etmekte olan oğlunun yerine imza atarak 9 ay boyunca hiç işe gelmeden oğlunun devletten parasını almış bu nasıl insanlık bu adamlar yönetime tali

Misafir Avatar
Ozan 5 yıl önce @25erzurum

Madem ki oğul işe gelmiyor diyorsun ve parayı baba alıyor diye iddia ediyosun. Belge ve delillerin ile neden savcılığa gidip şikayet etmiyorsun.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 5 yıl önce

Ey hacı Polat denen beyefendi.Kaderci olmak derken kaderi ilahi bir kudret yazar.Cumhurbaşkanının ya da parti yönetiminden birilerinin seçtiği insanların kendi iradesiyle seçtiği aday nasıl kadere bağlanır.Nasıl olur da ilahi iradeyle insan oğlunun tercihi bir tutulur .Seni tevbe ve istiğfara davet ediyorum...

Avatar
BAYBURT 5 yıl önce

SON GÜNE KADAR METE MEMİS BEY ADAY DENİLDİ. HERKES; HELAL OLSUN BU ADAM BAYBURT TARİHİNİN EN İYİ BASKANIYDI DEDİ. SON GÜN ADAYLIĞI OLMAYINCA. AYNI MİLLET ŞUNU DEDİ; ÇOK BORÇ ETMİŞ, MİLLETE TEPEDEN BAKIYORMUŞ, VS.VS. BİR GÜNDE MİLLET NEREDEN NEREYE . BU MİLLETİ ANLAMAK ÇOK AMA ÇOK ZOR. O NEDENLE BAYBURT İÇİN HAYAL KURMAYIN. BU MİLLETİN BÖYLE OLDUĞUNU BİLDİKLERİ İÇİN. ONLARDA BÖYLE ADAY BELİRLİYOR. BÖYLE MİLLETE BÖYLE SİSTEM.

Avatar
selo 5 yıl önce

Evet kesinlikle belediyecilik sizin işiniz. Susuz şelale, Saat kule meydanı, çoruh nehrine ettiğiniz tecavüz aklımızda. Biriniz susuz bıraktı gitti. Biriniz çamura batırdı. Sayalı mı daha?

Avatar
hamdi 5 yıl önce

cumhur ittifakı ankara,sn hükmü bey,mazbatayı alır,bayburt ve ilçeleri anketler
belli,hayırlısı Allahtan.