Yöneticilerimizi denetleme görevimiz

Süleyman Atmaca, tarihi belgeler ışığında yazdı...

Yöneticilerimizi denetleme görevimiz

"Netice olarak özelde Bayburtumuzda ve genelde tüm ülkede seçilmiş olan idarecilerimizin, görevlerini kanun ve nizamlara uygun olarak halkın umumi menfaat ve ihtiyaçları doğrultusunda yürüteceklerini ve eğer kanun ve nizamlara aykırı işler yaparlarsa ahalinin kendilerini denetleme hakkı olduğunu halka hatırlatmaları gerekir.

Bu yöneticilere yetki veren halkımızın da bu denetim yetkisini siyasi veya şahsi bir amaç gütmeksizin yerine getirmesi, hak ve hukukunu her hâlükârda öğrenmesi ve amacına uygun olarak kullanması gerekir. Ayrıca hizmet için seçilmiş idarecilerin yapacağı gayretli ve güzel çalışmaları da takdir edilmelidir.

1903 yılında bir vatandaşın Bayburt Belediye Reisi hakkında yönetimi ile ilgili tahkikatın yapılmasını ve bir manada seçtiklerini denetleme görevini sağlayan bu arzuhalin bu günkü dille anlaşılır hali şudur: ..."

Süleyman Atmaca, tarihi belgeler ışığında yazdı...
Yöneticilerimizi denetleme görevimiz...

Yazının tamamını okumak için tıklayın...



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.