Gazetenin, sözün ya da kitabın ortası.
Bayburt Postası...
 
Okutmuş ailesinin kendilerini vakfettikleri Bayburt Postası; Türkiye'nin medya alanında en köklü, en saygın, en kabul görmüş meslek örgütlerinden biri, Gazeteciler Cemiyeti tarafından yüzlerce yerel gazete arasından 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.
 
Gazetenin kurucusu Osman Okutmuş'un başlattığı, ardından Ragıp, Yakup, Sakıp ve Zafer Okutmuş’un omuz verdiği memleketimizin 64 yıllık gazetesi bugüne kadar daha bir çok ödül kazanmıştı. Bu ödül, koleksiyona bir değerli parça daha kattı. Ama asıl ödül, büyük dede Fazıl Okutmuş'un başlangıç yıllarındaki muhalefetine rağmen tutkuyla bağlanılan, üç kuşak boyunca bağımsız yayın anlayışının temsilcisi onurunu taşımaktır, bu öyle her babayiğite nasip olmaz.
 
İşte bu nedenlerle mesleğin en önde gelenlerinin elinden alınan bu jüri özel ödülü diğer ödüllerin yanında çok daha anlamlı ve değerli. Çünkü Bayburt Postası hem içerik hem tasarım ve hem de habercilikte en çok beğeni puanı toplayarak bu ödülü kazandı.
 
Bayburt Postası zaman, emek ve para akıtılarak sürdürülen bir fedakarlığın ötesinde bir kültür inşasının devamı ve bir gelenek kaybolmasın diye gösterilen sadakattir. Bir direniş bir saygı duruşudur.
 
Kürşat Okutmuş ile sohbetlerimizden birinde yayın politikasını eleştirip, sadece iktidardan haberlerin çok yoğun olduğunu ima edip "Bayburt Postası'nı tek parti pravda'sına çevirdin, manşete iktidardan 10 haber, muhalefetten ise bir haber koyuyorsun" dediğimde "abi, iktidar partisi yerel yönetimden merkeze, belediyeden bakan ve milletvekillerine kadar basının önünde, muhalefetten ise ses yok! Sen olsan 10 değil 20 haber yayınlarsın" demişti.
 
Bunu niye anlattım? Bayburt Postası’nın yayın geleneği her şeye rağmen mesafeli ama eşitlikçidir. Sivri dilime rağmen yazılarımı yayınlaması da bunun göstergesidir. Bayburt Postası, Bayburt vasatlığına karşı kendi seçkinliği ile hava atmayan ama havalı; rakiplerine saygı duysa da cakalı ve güvenirliğiyle fiyakalıdır. Özel dosyaları, haberciliği, kültürel değerlere sahip çıkışlarıyla hemşerilerimizin hasıdır. O hem geleneksel, hem güncel, hem çağdaş, hem muhafazakar ama ortayolcu olmayan yayın anlayışıyla kültürümüzün önde gelen yüz görümlerinden biridir.
 
Bu gazeteyi özveriyle sürdüren başta Kürşat Okutmuş, Murat Okutmuş ve çalışma arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum.
 
Bayburt Postası; o değerli büyüğümüz; çocukluğumda beni her görüşte başımı okşayıp “Kop Dağı oldu duman” koşmasını söyleyen kurucunla, ikinci, üçüncü kuşağınla ve her zorluğa rağmen başın dik, bağımsız yayın politikanla nice başarılara, nice yıllara...
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdullah birinci 7 yıl önce

BAYBURT POSTASI'NIN YAPMIŞ OLDUĞU VAZİFE, GERÇEKTEN VİZYON. DOLAYISIYLA BAŞTA MERHUM H.OSMAN VE MAHDUMLARIN C. ALLAHTAN RAHMET DİLER, HAYATTA OLANLARA BAŞARILAR DİLERİZ.. TARİHİ BAYBURT'UN BÜTÜN DEĞERLERİNE KATMA DEĞER KATMIŞLARDIR. TŞK,LER. SAYGI İLE.

Avatar
SALİH CENGİZ 7 yıl önce

Gönlünüze sağlık Ahmet Ağabeyim, tamda benim ve kadirşinas her Bayburtlunun gönlünden geçenleri dillendirmişsiniz, daha fazla ilave yapmanın alemi yok, emeklerinize sağlık.
Selam ve saygılar.

Avatar
Hüsnü Yağmur 7 yıl önce

Osman amcamın ruhu şad olsun.Tüm ödüller onun olsun. Bu aileye bayburtun entelektüel hayatına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Avatar
Ş.N 7 yıl önce

Kadirşinaslık en büyük değer. O, yoksa hiç bir başarının, kazanımın anlamı yok. Aslında o yoksa bunların hiç biri yok. "Marifet iltifata tabidir" sözüne omuz veren Ahmet Bey, Eline yüreğine sağlık.

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Osman amcaya Allahtan rahmet diliyorum.
Bu hizmetlerin daha itici bir güç haline gelip, aşağıda belirteceğim temenninin garçekleşmesine katkı sağlamasını arzu ediyorum.
Daha önceden bu sayfalar ve diğer yerel yayın kuruluşlarının sayfalarında belirttiğim gibi,Bayburtlu nesillerin bilgili, görgülü,yetenekli büyüklerinin tavsiyelerine kulak kabartan ve büyükleri ile küçüklerinin kaynaşarak kültürlerin bir birine aktarılmasını sağlamak, şehrimize dışardan gelen başta üniversite gençliği olmak üzere herkesin bir biri ile kaynaşmasınıvesile olmak için;
Artık Bayburtta sadece cenazede ve kahve içme merasiminde değil, bir çalışma takvimi düzenleyerek on iki faaliyet gösteren merkezde ve köylerde mahalle ve köy odalarının aktif hale gelmesini sağlamak yönünde çabalarınızı bekler, çalışmalarınızda muvaffakiyetler temenni ederim.

Avatar
mehmet.g.hane 7 yıl önce

gazeteci yazar,rahmetli osman okutmuş,yıl 1960-9o yıllarında,Bayburt için yapmış
olduğu*Vilayet-demiryolu-araklı yolu-kop şehitliği anıtı vb.büyük özveri,de bulunarak,
tarihi Bayburt şehri için çalışmış,mustesna bir şahsiyet,dolayısıyla,rahmetle anarız.
not:dede korkut ta onun eseridir.tşkler