Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa Yakup OKUTMUŞ

Yakup OKUTMUŞ

Kop zirvesinde dalgalanan bayrak

Kop zirvesinde dalgalanan bayrak

1963 yılının Mayıs ayında, her Bayburtlunun kalbinde abideleşmiş olan Kop Şehitleri için, aziz hatıralarını ebediyete kadar yaşatabilecek bir Anıt’ın temel atma töreni düzenleniyordu. Kop yamaçlarında erimeye yüz tutmuş kar kütlelerinin etkisiyle soğuyan havanın etkisini azaltmak gayretinde olan güneş ışınlarının yükselmeye başladığı saatlerde bir araya gelenler, Karataş Tepe yamacında bir büyük mutluluğu paylaşıyorlardı.

 

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Haber Arama

Sponsor

Anket

Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
 
AddThis Social Bookmark Button

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Bülten Üyeliği

Yakup Okutmuş (Özgeçmiş)

20.10.1949 yılında Bayburt’ta doğdu. 59 yıllık yaşamına, gerek gazetecilik gerekse kültürel ve sosyal alanlarda bir çok başarıyı sığdırdı. Anadolu Basınını özendirme yarışmalarında Bayburt’u başarı ile temsil edip, çeşitli yarışmalarda ülke çapında ödüller aldı. 60 ve 70’li yıllarda Bayburt’ta yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerde izler bıraktı.

Bayburt Postası Gazetesi’nin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürlüğünün yanı sıra yeni bir hizmetle Çoruh’un Doğduğu Yer Gazetesini de Bayburt basınına hediye etmiştir. Gazetecilik ve yazarlığının yanında; Bayburt sevdalısı, doğa tutkunu, ağaç aşığıydı. Bayburt ve çevresindeki doğal su kaynaklarına özel bir ilgisi vardı.

45 yıl boyunca sadece gazetecilik yapan Yakup Okutmuş, 16.10.2008 tarihinde vefat etti. Güçlü kalemi eşliğinde, Bayburt’a ve hayata dair söyledikleri bu köşede yaşamaya devam edecektir.