Zülküf Kocabey’in güzel sesi finalde

'Kur'an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışması' Ardahan'da yapıldı. Yarışmaya Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars ve Tunceli illerinin birer İmam Hatip temsilcisi katıldı. Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen bölge yarışmasına Ardahan Vali Yardımcısı Alper Balcı, Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya ve 500 kadar dinleyici katıldı. Yarışma sırasında bazı vatandaşların okunan Kur'an'ı cep telefonları ile kaydettiği görüldü. 

Zülküf Kocabey’in güzel sesi finalde

Yarışma sırasında bazı vatandaşların okunan Kur'an'ı cep telefonları ile kaydettiği görüldü'Kur'an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışması' Ardahan'da yapıldı. Yarışmaya Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars ve Tunceli illerinin birer İmam Hatip temsilcisi katıldı. Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen bölge yarışmasına Ardahan Vali Yardımcısı Alper Balcı, Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya ve 500 kadar dinleyici katıldı. Yarışma sırasında bazı vatandaşların okunan Kur'an'ı cep telefonları ile kaydettiği görüldü.

 

Açılış konuşmasını yapan Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya, yarışmanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yapıldığını belirterek, "Burada birinci olacak olan kardeşimiz, bizi Türkiye'deki finalde temsil edecektir. Kendisine başarılar diliyorum." Dedi.

Daha sonra, bir birinden güzel okunan Kuran’lar, jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye alındı.

Değerlendirme sonunda yarışmaya ilimiz Bayburt’tan katılan Zülküf Kocabey 86.2 puanla birinci, Artvin'den İsrafil Bülbül 86.0 puanla ikinci, Erzurum'dan Nihat Aktaş ise 85.8 puanla üçüncü oldu.

Birinciye tam altın, ikinciye yarım ve üçüncüye ise çeyrek altının yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Yarışma, Ardahan Müftülüğü'nün İlahi Koro Grubu'nun ilahi okumasıyla son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.