Yine mest etti

Bayburt Postası - Müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ'a bir ödül de Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nden (ESKADER) geldi. ESKADER 2011 Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Edebiyat ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin ödüllendirildiği gecede Türk müziğine katkılarından dolayı ödül alan müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ, geceye damga vuran isim oldu. 

Yine mest etti

BEKDER tarafından Onur Ödülü'ne layık görülen Kızıltuğ'a bir ödül de ESKADER'den geldi...Bayburt Postası - Müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ'a bir ödül de Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nden (ESKADER) geldi. ESKADER 2011 Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Edebiyat ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin ödüllendirildiği gecede Türk müziğine katkılarından dolayı ödül alan müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ, geceye damga vuran isim oldu. 

Geçtiğimiz Ocak ayında Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen BEKDER Onur Ödülleri gecesinde Şair Zihni Kültür Merkezi'nde unutulmaz bir gece yaşatan Kızıltuğ, bu defa Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde uduyla yine dinleyicileri mest etti.

ESKADER'in bu yıl gerçekleşen 4. Ödül töreninde sevilen üç eserini seslendiren Kızıltuğ, dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Kızıltuğ, sahnede yaptığı konuşmasında ise “Bana kelimelerle nota yapıyorsun, diyorlar. Müzik dünyasından sonra edebiyat âlemi de beni kabul etti. Şiirler ve yazılar yazdım. Aslında bütün sanatlar arasında bir kardeşlik vardır. Ben de müzik ve edebiyat arasında bu köprüyü kurmaya çalışıyorum.” dedi.

Kızıltuğ’un bu sözleri ve seslendirdiği eserler, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde ustalar geçidi

Geçtiğimiz Ocak ayında Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen BEKDER Onur Ödülleri gecesinde Şair Zihni Kültür Merkezi'nde unutulmaz bir gece yaşatan Kızıltuğ, bu defa Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde uduyla yine dinleyicileri mest etti...Müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ’un da aralarında bulunduğu Türkiye’nin tanınmış sanatkârları ve kültür adamlarından Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Çiçek Derman, Niyazi Sayın, Hasan Çelebi, Prof. Dr. Süleyman Yalçın, Turan Oflazoğlu, Fuat Başar, Prof. Dr. İnci Enginün, Prof. Dr. Zeynep Kerman, Gürbüz Azak, Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, Sevinç Çokum ve diğer sanatkârlar, akademisyenler, yazarlar ve şairler ESKADER Ödülleri gecesinde bir araya geldi.

ESKADER'in bu yıl gerçekleşen 4. Ödül töreninde ziyaretçiler, ilk olarak titizlikle hazırlanan üç sergiyi gezdiler. Ödül alan eserlerin sergilendiği salonda, ESKADER'in başta Bâbıâli Sohbetleri olmak üzere gerçekleştirdiği faaliyetler ile "Basında ESKADER" bölümü de sanatseverlere sunuldu. Mustafa Nadir Önay tarafından hazırlanan ESKADER'in tanıtım filminin ardından sunucu Harun Yöndem programı açtı.

ESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, açılış konuşmasında Türkiye'nin seçkin birçok ilim, kültür, sanat ve edebiyat üstadının salonda birlikte oluşlarının heyecan verici olduğunu belirtti. Yardım, "Zaten bizim de amacımız ustalarla gençleri buluşturmak ve bu büyük birikimin genç nesillere intikalini sağlamaktır. Bugün gençlerimiz büyük medeniyetimize hizmet edenleri tanıdıkça kendinden daha emin olacak ve daha büyük işler yapmak için kendisine güveni artacaktır. Bu 'nesillerin buluşması'dır. Sanatta, tarihte, edebiyatta bunu sağlamak zorundayız. Dört yıl önce Cağaloğlu'nda mütevazı bir han odasında idealist birkaç kişi tarafından kurulan ESKADER bu amaç için var. Ve şükürler olsun ki, bu yolda bir hayli mesafe kat etmiştir. Bu başarıda bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Törende, ödüllerini alan sanatçılar, kısa konuşmalarla duygularını ifade etti. Nevzat Atlığ, kültürümüze sahip çıkmanın önemine değinirken Uğur Derman ise klâsik Türk İslâm sanatlarına son yıllarda gösterilen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti. Niyazi Sayın dernek yöneticilerine ve inleyicilere teşekkür ederken Turan Oflazoğlu Türkçeye gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini hatırlattı. Üstün İnanç da bu tür vefalı davranışların sanatkârları harekete geçirdiğine vurgu yaptı. Üstün İnanç'a ödülünü veren Abdurrahman Şen, kültürümüze ve sanatımıza hizmet eden ustalara gereken değerin verilmesinin önemli olduğunu belirtti ve bu törenin çok yerinde ve anlamlı olduğunu söyledi. Ödül alanlara hazırlanan plâket ile birlikte Zeytinburnu Belediyesi yayınları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin prestij kitaplarından armağan edildi.

ESKADER 2011 Ödülleri kimlere verildi:

Araştırma: Eski İstanbul Kahvehaneleri (Cem Sökmen, Ötüken Neşriyat)
Basın: Bedir Acar (Star Gazetesi Kültür Sanat Yönetmeni)
Biyografi: Peyami Bey (Nevzat Kösoğlu, Ötüken Neşriyat)
Çocuk Edebiyatı: Gülten Dayıoğlu (Çocuklar için yazdığı bütün kitaplarıyla)
Çocuk Yayıncılığı: Damla Yayınları
Deneme: Gecenin İkinci Rüyası (Leyla İpekçi, Timaş Yayınları)
Dergi: Türk Edebiyatı Dergisi (Yayın Yönetmeni: Beşir Ayvazoğlu)
Edebiyat Tarihi: Yeni Türk Edebiyatı Metinleri (5 cilt) İnci Enginün-Zeynep Kerman (Dergah Yayınları)
Gezi: "Gezelim Görelim" televizyon programı. Hazırlayıp sunan: Nuray Yılmaz TRT
Hâtıra: Hayat-Hüzün- (Dürbünümde Kırk Sene)- Ayşe Kulin (Everest Yayınları)
Hikâye: Asla Pes Etme (Mukadder Gemici, Dergâh Yayınları)
İnceleme: Osmanlı Dönemi Türk Kadın Şairleri- Müjgan Cunbur, Türk Kadınları Kültür Derneği Genel Merkezi Yayınları)
Karikatür: Sayha (Hasan Aycın, İz Yayıncılık)
Klâsik Türk Sanatları: Ömrümün Bereketi (Uğur Derman, Kubbealtı Neşriyatı)
Kitap Yayıncılığı (özel): Dergâh Yayınları
Kitap Yayıncılığı (kamu): Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları
Kurum: Çocuk Vakfı (Başkanı: Mustafa Ruhi Şirin)
Mektup: Firaklı Nağmeler (Mehmet Âkif'in Kızına Mektupları) (Timaş Yayınları, Hazırlayan: Ömer Hakan Özalp)
Müzik: Fırat Kızıltuğ (Türk müziğine katkılarıyla)
Roman: Lâcivert Taş (Sevinç Çokum, Kapı Yayınları)
Sinema: Bir Zamanlar Anadolu'da (Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan)
Şiir: Kesik Dil (İbrahim Gökburun, Profil Yayınları)
Tarih: Gerçek Tarihin Peşinde (Mustafa Armağan, Timaş Yayınları)
Televizyon Programı: "Bizden Nağmeler" (Adnan Çoban, Kanal 24)
Tercüme: Medeniyetler Diyaloğu (Roger Garaudy'den tercüme: Cemal Aydın, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları)
Tiyatro: Turan Oflazoğlu (Türk tiyatrosuna katkılarıyla)
Üstün Hizmet Ödülleri: Cahide Keskiner, Niyazi Sayın, Üstün İnanç
Özel Ödül: Prof. Dr. Nevzat Atlığ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.