“Yarından Sonra” umut

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvuran Bayburt Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin projesi kabul edildi. “Hepatit Hastalığını Tanıtma Projesi” Grup Danışmanı olan Hakan Karabulut, proje hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu ve 7 kişiden oluşan “Yarından Sonra” isimli gençlik grubunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı proje başvurusunun ana temasını “Hepatit nedir? Ne değildir?” soruları oluşturuyor. Proje Türkiye genelinde kabul edilen 27 projeden biri olma özelliğini taşıyor. Yine Grup Danışmanı Hakan Karabulut’un verdiği bilgiye göre, bu proje Bayburt adına kabul gören ilk gençlik projesi oldu. Projeleri kabul edilen grup, çalışmalarına 1 Mayıs itibariyle il genelinde anket ile başladılar.  

“Yarından Sonra” umut

Yarından Sonra isimli grup hızlı başladıAvrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvuran Bayburt Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin projesi kabul edildi. “Hepatit Hastalığını Tanıtma Projesi” Grup Danışmanı olan Hakan Karabulut, proje hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu ve 7 kişiden oluşan “Yarından Sonra” isimli gençlik grubunun Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı proje başvurusunun ana temasını “Hepatit nedir? Ne değildir?” soruları oluşturuyor. Proje Türkiye genelinde kabul edilen 27 projeden biri olma özelliğini taşıyor. Yine Grup Danışmanı Hakan Karabulut’un verdiği bilgiye göre, bu proje Bayburt adına kabul gören ilk gençlik projesi oldu. Projeleri kabul edilen grup, çalışmalarına 1 Mayıs itibariyle il genelinde anket ile başladılar.  

Üst düzey yetkililerden destek isteyen “Yarından Sonra” isimli gençlik grubu, çalışmalarına radyo, okul ve üniversite başta olmak üzere hepatit hakkında bilgilendirme faaliyetleri ile devam edecekAralarında Milli Eğitim, Sağlık İl Müdürlüğü ve Bayburt Belediye Başkanı olmak üzere üst düzey yetkililerden destek isteyen “Yarından Sonra” isimli gençlik grubu, çalışmalarına radyo, okul ve üniversite başta olmak üzere hepatit hakkında bilgilendirme faaliyetleri ile devam edecek.

Bu anlamda broşür ve el ilanı hazırlayan grup, ev ziyaretlerine de ağırlık verecek. Projenin sonunda ise geniş katılımlı bir gençlik şöleni düzenlenecek.

Proje Türkiye genelinde kabul edilen 27 projeden biri olduBroşür ve el ilanı hazırlayan grup, ev ziyaretlerine de ağırlık verecek

 

 

 

Grubun üzerinde çalıştığı diğer bir önemli çalışma ise gençlik portalı olmayı hedefleyen www.yarindansonra.org olacak. 3 Ay süre ile uygulanacak olan proje, Avrupa Birliği Türk Ulusal Ajansı Gençlik Programları tarafından sağlanan 7.600 Avro hibe desteği ile yürütülecek.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.