Veren el alan eli görmüyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesince açılan Hayır Çarşısı'nda yardımsever vatandaşlardan toplanan her türlü yardım malzemesi, muhtaç ailelere veriliyor...

Veren el alan eli görmüyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesince açılan Hayır Çarşısı'nda yardımsever vatandaşlardan toplanan çeşitli yardım malzemeleri, muhtaç ailelere veriliyor.

Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde yardımlaşma ve dayanışma ruhunu artırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bin 500 metrekarelik alanda Hayır Çarşısı kurdu.

Bu kapsamda yardımsever vatandaşlardan toplanan yardımlar, çarşı içindeki bölümlere konuluyor. Maddi durumları yetkili organlarca tespit edilen muhtaç aileler, Hayır Çarşısı'nda tüm ihtiyaçlarını ücretsiz alma imkanını buluyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu anlattı. 

Hayır Çarşısı'nda muhtaç ailelerin rencide olmadan rahatlıkla alışveriş yapabildiğine işaret eden Sekmen, "Elinde malzeme olanlar gelip bunları hayır çarşısına teslim ediyor. Tespit etmiş olduğumuz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya geliyor. Buradaki amacımız verenin alanı, alanın da vereni görmemesi. Bu şekilde herhangi bir olumsuz duygunun oluşmasını engelliyoruz" dedi. 

Sekmen, yardımsever vatandaşların belediyeye ulaşması halinde yardım malzemelerini kendilerinden teslim aldıklarını aktardı.

Her yardımın ve alışverişin kayıt altında tutulduğunu vurgulayan Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum halkına hayırlı olmasını diliyorum. Güzel Peygamberimizin sözü var 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.' Bu prensiple elinde fazladan eşyası olan insanlarımız, hatta kullanamadığı veya çok az kullanılmış giysileri, ikinci el ev eşyalarını bize veriyor, biz de yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Bir yandan israfı önlüyoruz, bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşın ihtiyacını gideriyoruz. Olmayana yardım eli uzatmak bizim medeniyetimizin, düşüncemizin önemli fikridir."

Kentte yaşayan yardımsever vatandaşlar, "215 09 09" nolu telefonu arayarak Hayır Çarşısı'na bağışta bulunabiliyor. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.