Vali Öner’i duygulandıran Bayburt anısı...

Eski Bayburt Valisi olan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'ni gezdi. Vali Öner, müzeyi gezerken, Bayburt'ta görev yaptığı sırada Demirel'e takdim ettiği '1928'den 1998'e Türk Eğitimi' konulu resmi görünce oldukça duygulandı. Öner, yine küllüye içerisinde bulunan Demirel'in çocukluğunun geçtiği evi de gezdikten sonra Atabey ilçesindeki Ertokuş Medresesi'ni ziyaret etti. Öner, "Böyle güzel eserlerin turizm açısından çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Kullanılmayan atıl durumdaki binalar ve mekânlar kısa sürede deforme olmakta. Bu nedenle bu tür önemli yerlerin turizme açılarak yeterli ivmenin kazandırılması gerekiyor." dedi. Müzede Demirel'in Cumhurbaşkanlığı, eğitim, siyasi hayatına ilişkin ödüller, resimler, yabancı devlet adamlarının verdiği hediyeler yer alıyor.

Vali Öner’i duygulandıran Bayburt anısı...

Isparta Valisi Ali Haydar ÖnerEski Bayburt Valisi olan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İslamköy beldesindeki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'ni gezdi. Vali Öner, müzeyi gezerken, Bayburt'ta görev yaptığı sırada Demirel'e takdim ettiği '1928'den 1998'e Türk Eğitimi' konulu resmi görünce oldukça duygulandı. Öner, yine küllüye içerisinde bulunan Demirel'in çocukluğunun geçtiği evi de gezdikten sonra Atabey ilçesindeki Ertokuş Medresesi'ni ziyaret etti. Öner, "Böyle güzel eserlerin turizm açısından çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Kullanılmayan atıl durumdaki binalar ve mekânlar kısa sürede deforme olmakta. Bu nedenle bu tür önemli yerlerin turizme açılarak yeterli ivmenin kazandırılması gerekiyor." dedi. Müzede Demirel'in Cumhurbaşkanlığı, eğitim, siyasi hayatına ilişkin ödüller, resimler, yabancı devlet adamlarının verdiği hediyeler yer alıyor.

 

Vali Öner, görev yaptığı tüm illerde yöresel kültüre çok önem veriyorVali Haydar Öner'in özenle ilgilendiği bir alanda Turizm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.