Umut umudunu yitirmedi, sonunda muradına erdi

İşlemiş olduğu bir suçtan dolayı bir süre cezaevinde yatıp sonrasında Denetimli Serbestlik Uygulaması ile serbest kalan Volkan Sarı iş hayatına atıldı. Volkan Sarı, Bayburt Valiliğine kredi başvurusunda bulundu. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sarı’nın başvurusunu kabul etti ve Sarı'ya kredisi verildi. 2 yıl ödemesiz, 6 yıl taksitle 15.000 TL kredi alan Sarı, oto aksesuar üzerine hayal ettiği dükkanı açmayı başardı. Sarı’nın şansı kredi alması ve esnaf olmasıyla bitmedi. Bütün bunların üzerine, yeni hayatına atılırken, işyeri açılışında protokolde kendisini yalnız bırakmamıştı.

Umut umudunu yitirmedi, sonunda muradına erdi

Sarı’nın şansı bir döndü, pir döndüİşlemiş olduğu bir suçtan dolayı bir süre cezaevinde yatıp sonrasında Denetimli Serbestlik Uygulaması ile serbest kalan Volkan Sarı iş hayatına atıldı. Volkan Sarı, Bayburt Valiliğine kredi başvurusunda bulundu. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sarı’nın başvurusunu kabul etti ve Sarı'ya kredisi verildi. 2 yıl ödemesiz, 6 yıl taksitle 15.000 TL kredi alan Sarı, oto aksesuar üzerine hayal ettiği dükkanı açmayı başardı. Sarı’nın şansı kredi alması ve esnaf olmasıyla bitmedi. Bütün bunların üzerine, yeni hayatına atılırken, işyeri açılışında protokolde kendisini yalnız bırakmamıştı.



Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce ve Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Sarı’nın ilk konukları ve aynı zamanda ilk müşterileri oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

İşyeri açılışının ardından burada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, şunları söyledi:

“Denetimli Serbestlik ve Ceza İnfazı anlamında, son 4 yılda farklı uygulamalar gündeme geldi. Artık, sadece hükümlüyü cezaevinden tahliye edip gerisine biz karışmıyoruz diyemiyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız tahliye olan insanlarımızın bir daha bu duruma gelmemelerini sağlamak. Bu uygulamalara bir çok kurumun desteği var ama en büyük desteği sağolsun Sayın Valimiz yaptı. İnşallah, bu işyeri başarılı olur ve örnek teşkil eder.”

Bayburt Valisi Kerem Al ise esnaflığa yeni adım atan Volkan Sarı’ya hayırlı olsun dileklerinin yanı sıra çok önemli bir uyarıda bulundu: Al, Volkan Sarı’nın büyük bir misyon yüklendiğine değinerek, “Başarılı olmak durumunda yoksa sizden sonra gelecekler için cesaret kırıcı olur” dedi.

İnsanların topluma kazandırılması konusunun önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı H.Ali Polat ise “insan kaybetmek çok kolay, kazanmak gerçekten zor” dedi.

Cezasını çekmesinin ardından Karasakal Mahallesi, Kaleardı yolu üzerinde açtığı işyeri ile toplumun arasına bir esnaf olarak dönen Volkan Sarı’nın ilk iş günü ise hayli bereketliydi. Sarı, açılış programına katılan Kurum amirlerine oto aksesuarları satarak ilk sifathını yapmış oldu. Kendisine bundan sonra ki hayatında başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.