Tuzcuzade'de mahalle odası buluşması

Vali Ali Hamza Pehlivan Tuzcuzade Mahalle Odası’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Tuzcuzade'de mahalle odası buluşması
Bayburt Postası - Mahalle Odası kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri canlandırmak adına Cuma günleri düzenlenen Mahalle Odaları Buluşmaları’nın son durağı Tuzcuzade Mahalle Odası oldu. “Zeytin Dalı Harekatı” şehitleri nedeniyle bir bölümünün iptal edildiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Bayburt’taki muhtarların Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla bir hafta içerisinde 100 bin lira para topladığını ve paranın mühimmat olarak kullanılmasını istediklerini söyledi. 

Mahalle kültüründen kesitler, toplumsal yaşantıya yönelik değerlendirme ve anlatımlar ile vatandaşların ihtiyaç, sorun ve taleplerini dile getirdikleri Tuzcuzade Mahalle Odası buluşmasına Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Vali Pehlivan burada yaptığı konuşmada asırlık geçmişe sahip mahalle odalarında vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemeye gayret gösterdiklerini söyledi. Kent merkezindeki gerçekleştirdikleri etkinliklerin yanı sıra köyleri de ziyaret ettiklerini bildiren Vali Pehlivan, “Amacımız ilimizde hayata geçirilen proje ve yatırımlar hakkında siz değerli vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini dinlemek bunun yanı sıra varsa sıkıntıları çözüme kavuşturmaktır.” dedi.


Vali Pehlivan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Fakat bu şekilde vatandaşlarımızın da yer aldığı daha geniş katılımlı buluşmalarla dile getirilecek problemler hakkında kısa ve uzun vadede yapılacak çalışmaları not alıp gerekli adımları atıyoruz. Bunların ötesinde bizleri bir birimize yaklaştıran, el ele yarınlara yürümemize vesile olacak milli ve manevi değerlerimizi paylaşmak suretiyle duygularımızı tazeliyoruz. Dün gece Zeytin Dalı Harekatı’nda şehitler verdik. Allah hepsinden razı olsun, mekanlarını cennet eylesin. Gazilerimize Allah acil şifalar versin. Bu topraklar için, vatanın, bayrağın, milletin dirliği ve huzuru için canını seve seve vermekten geri durmayan evlatlarımız olduğu sürece hiçbir şeyden korkumuz yok. Hiç endişemiz yok. Geleceğimiz aydınlık.”

Toplumun her kesiminden Zeytin Dalı Harekatı’na destek geldiğinin altını çizen Vali Pehlivan Bayburtlu muhtarların harekata destek için son derece farklı bir taleple kendisine geldiklerini şu sözlerle anlattı; “Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı çok önemli. Gün geçmiyor ki valiliğimize gelip ‘Ben Zeytin Dalı Harekatı’na katkıda bulunmak istiyorum.’ diyen vatandaşımız çıkmasın. Bugün Arıcılar Birliği çatısı altında hemşerilerimiz onlarca kilo bal gönderdiler. Hayvanlarını satanlar… Parasal yardımda bulunmak isteyenler… Burada Bayburt’taki muhtarlarımız son derece farklı bir taleple geldiler. Muhtarlarımız tarafından harekata destek amacıyla bir hafta içerisinde 100 bin lira para toplanmış durumda. Bu parayı da ‘Biz mühimmat olarak kullanılmasını istiyoruz.’ şeklinde taleple bağışladılar. Bunu nasıl yapacağımızı araştırdık. Milli Savunma Bakanlığımızla görüştük. İlk defa böyle bir uygulama olacak. Şartlı bağış. Bayburt’tan toplanan bu paralar özel bir hesapta toplanıp, mühimmat alım maksadıyla kullanılacak.”

Son on beş yılda ülkemiz ile ilimizde önemli yatırımların hayata geçirildiğinden bahsederek sözlerini sürdüren Vali Pehlivan, “Bu projelerden ilimiz de çok şükür nasibini alıyor. Sizlerde muhakkak takip ediyorsunuzdur; en son ihalesi yapılan havalimanından tutun 200 yataklı yeni devlet hastanesine, spor tesislerinden, tarım yatırımlarından hayvancılık desteklerine, eğitim alanında yapılan yeni okullara kadar her alanda bir çalışma söz konusu. Yine alt yapı hizmetlerinde çok şükür iyi noktalardayız. İl genelinde 2017 yılında yarısı yeniden yapılmak suretiyle 120 içme suyu deposu yaptık. 28 kilometre şebeke hattı ile 78 kilometre isale hattı yenilenmesi ve 226 deponun temizlik çalışmalarının yapımı gerçekleştirildi. DSİ tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde 11 yatırım hizmete alındı aynı zamanda 66 projenin çalışmalarına devam ediliyor. Karayolları yatırımları kapsamında, Vauk Tüneli, Kop Tüneli, Soğanlı Tüneli gibi bir birinden önemli 13 proje var. OSB’nin alt yapı çalışmalarını tamamlanma aşamasına geldi, yeni yatırımcılarla görüşmelerimiz başladı. Yeni yatırımlarla inşallah istihdama önemli katkılar sunulacak. Arpalı’da komando tugayı kurma çalışmaları devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yılların özlemi olan bu konu sonunda gerçekleşiyor. Tüm bu yatırımların hayata geçirilmesindeki büyük desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Maliye Bakanımız ve onların şahsında hükümetimizin bütün sayın bakanlarına ilimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Program Vali Ali Hamza Pehlivan’ın vatandaşların ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinlemesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Geyri Dayi 6 yıl önce

Askeri birlik en önemli yatirim olacak.InsAllah Bayburt tekrar hakettigi degeri görecek.Tipki eski günlerde oldugu gibi!