Temiz Çoruh özlemi Artvin’e kadar uzandı

Bayburt Postası  -  Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği organizasyonu ve AB desteğiyle yürütülen “Bir Nehrin Yüzünü Yıkamak” isimli proje devam ediyor. Çoruh havzası üzerinde yaşayan insanların dikkatini projeye çekmek amacıyla, projenin bileşenlerinden olan fotoğraf sergisi; Bayburt, İspir ve Yusufeli’nin ardından şimdi de Artvin'de açıldı. Çoruh Nehri'nin çeşitli bölgelerinden, kirlenmeye yüz tutmuş Çoruh’u yansıtan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi Artvinliler tarafından ilgiyle karşılandı. Artvin'de Cumhuriyet meydanında görücüye çıkan ve Artvin halkının ilgisiyle karşılaşan fotoğraf sergisi, Çoruh'un içinde bulunduğu durumunu gözler önüne seriyor.

Temiz Çoruh özlemi Artvin’e kadar uzandı

Temiz Çoruh Projesi Artvin’e kadar uzandıBayburt Postası  -  Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği organizasyonu ve AB desteğiyle yürütülen “Bir Nehrin Yüzünü Yıkamak” isimli proje devam ediyor. Çoruh havzası üzerinde yaşayan insanların dikkatini projeye çekmek amacıyla, projenin bileşenlerinden olan fotoğraf sergisi; Bayburt, İspir ve Yusufeli’nin ardından şimdi de Artvin'de açıldı. Çoruh Nehri'nin çeşitli bölgelerinden, kirlenmeye yüz tutmuş Çoruh’u yansıtan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi Artvinliler tarafından ilgiyle karşılandı. Artvin'de Cumhuriyet meydanında görücüye çıkan ve Artvin halkının ilgisiyle karşılaşan fotoğraf sergisi, Çoruh'un içinde bulunduğu durumunu gözler önüne seriyor.

Kirlenmeye yüz tutmuş Çoruh’u yansıtan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi Artvinliler tarafından ilgiyle karşılandı.Çoruh Nehri üzerinde bulunan çöp yığınlarını fotoğraf karelerine taşıyan BEKDER, adeta vatandaşla ibretlik görüntüler paylaşıyor. BEKDER Yöneticilerinden Adnan Okumuş, Artvin’den yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çoruh bize miras değil emanettir. Unutmayınız, Çoruh bizim aynamızdır. O kirliyken biz temiz olduğumuzdan bahsedemeyiz. Çoruh sınırı aşan sularımızdan biridir. Sınırı aşan sular, ülkelerin imajıdır, prestijidir. Ülke sevgisinin göstergesidir. Çoruh Nehri'ni korumak ahlaki, vicdani ve kanuni bir zorunluluktur. Sadece nehri değil, nehir etrafını da kirletiyoruz. Bu konuda etraflıca düşünmemiz gerekmiyor mu? Atık atıklar Çoruh havzasının turizm imajına zarar veriyor. Herkes dikkatli olmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.