Suç Bayburt'ta ağaç sevgisine dönüşüyor

Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ilk kez Mayıs ayında 8 hükümlüye verilen fidan dikimi cezası ile yeşermeye başlayan eski çöp alanı, her geçen gün büyüyor. Bir zamanlar çöp alanı olarak kullanılan araziye asılan Denetimli Serbestlik İnfaz Ormanı tabelası, adının hakkını yakın zamanda verecek gibi görünüyor. İlk olarak 8 hükümlü tarafından 800 fidanın dikildiği araziye dün de 6 hükümlü, verilen ceza üzerine 400 fidan dikti. 400 çamın toprakla buluştuğu fidan dikimi gününe, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mehmet Korkmaz'da katıldı.

Suç Bayburt'ta ağaç sevgisine dönüşüyor

Suç, Bayburt'ta ağaç sevgisine dönüşüyorDenetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ilk kez Mayıs ayında 8 hükümlüye verilen fidan dikimi cezası ile yeşermeye başlayan eski çöp alanı, her geçen gün büyüyor. Bir zamanlar çöp alanı olarak kullanılan araziye asılan Denetimli Serbestlik İnfaz Ormanı tabelası, adının hakkını yakın zamanda verecek gibi görünüyor. İlk olarak 8 hükümlü tarafından 800 fidanın dikildiği araziye dün de 6 hükümlü, verilen ceza üzerine 400 fidan dikti. 400 çamın toprakla buluştuğu fidan dikimi gününe, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mehmet Korkmaz'da katıldı.

Daha önce dikilen fidanların filizlendiği ve eski çöp alanının güzel bir görünüm kazandığı gözlerden kaçmadı. Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, burada bazı açıklamalarda bulundu. Kutanoğlu, aslında Bayburt'un kanayan diğer yarasına parmak basıyordu:

“Bayburt’a tayini çıkan memurlar Bayburt’u hayal ederken, Karadeniz Bölgesi’nde olması sebebiyle yemyeşil hayal ediyor. Ama Bayburt’un yeteri kadar yeşil olmadığını biliyoruz. Bakınız Aslan Dağı 10 sene içerisinde çok güzel bir görünüm sağladı. Bizlerde Denetimli Serbestlik uygulamasına uygun olacağını düşünerek, Bayburt’un eski çöp alanını düşündük. On seneye kadar buralarında çok güzel bir görünüme sahip olmasını umut ediyoruz. Piknik yapılabilecek bir alan olacak burası. Bayburt bu tür ağaç dikimleriyle daha çok yağmur çekebilir. Böylelikle su sorunu ortadan kalkar ve daha bol mahsül alınır. Ve zamanla da daha yumuşak bir iklime sahip olabilir.”

1200’ü hükümlü, 300’ü vatandaşlar tarafından dikilen Denetimli Serbestlik İnfaz Ormanı, tabelası ve henüz yeni tutmuş kayın ve çam fidanlarıyla gelecekte Bayburt’un güzel bir mekanı olmaya aday görünüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.