Şölene ‘Mehmetçik’ten büyük destek

Önceki hafta Aydıntepe’de yaşanan fidan dikimini sizlerle paylaştığımızda, “fidan dikmek başlı başına şölendir” diyerek, şölen haberlerinin devamını beklediğimizi vurgulamıştık. İşte o beklenen ikinci şölen önceki gün yaşandı. Bu defa ki şanslı arazinin adresi Bayburt merkezde, kışla bölgesindeydi. Rahmetle andığımız Org. Bedrettin Demirel’in adını taşıyan kışlada, Bey Dağı mevkisine tam 12.500 fidan dikildi. Şölene Bayburt Valimiz Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihkâm Kurmay Albay İkrami Özturan, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şölene ‘Mehmetçik’ten büyük destek

Vali Kerem Al, fidanı toprakla buluşturmanın keyfini çıkardıÖnceki hafta Aydıntepe’de yaşanan fidan dikimini sizlerle paylaştığımızda, “fidan dikmek başlı başına şölendir” diyerek, şölen haberlerinin devamını beklediğimizi vurgulamıştık. İşte o beklenen ikinci şölen önceki gün yaşandı. Bu defa ki şanslı arazinin adresi Bayburt merkezde, kışla bölgesindeydi. Rahmetle andığımız Org. Bedrettin Demirel’in adını taşıyan kışlada, Bey Dağı mevkisine tam 12.500 fidan dikildi. Şölene Bayburt Valimiz Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihkâm Kurmay Albay İkrami Özturan, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikmek şölendi evet ama o gün tıpkı tüm yurtta olduğu gibi kışlaya da hüzün hakimdi. Diyarbakır Lice’den gelen şehit haberleri herkesi yasa boğmuştu. Bu nedenle fidan dikimi öncesinde şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İşte bu duygularla başlayan fidan dikiminde, Garnizon Komutanı İstihkâm Kurmay Albay İkrami Özturan, şunları söyledi:

İstihkâm Kurmay Albay İkrami Özturan"Ağaç bayramımıza hoş geldiniz. İlimizin tüm bürokratlarını, öğretmen ve öğrencilerini bir araya getiren yaklaşık 450-500 kişilik törende sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz.

Türk Silahlı Kuvvetleri bu güne kadar diktiği milyonlarca fidanla güzel yurdumuzun ağaçlandırma faaliyetlerine gerçekten çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra orman yangınları ile mücadele etmekte ve ormanları kurtarmaktadır. Biz de Bayburt Garnizon Komutanlığı olarak kışlamızda, dolayısıyla Bayburt'umuzda bir orman oluşturma çabası içerisindeyiz.

Bayburt Garnizon Komutanlığı Orgeneral Bedrettin Demirel Kışlası Beydağı mevkisinde yaklaşık 320 dönüm yamaç kanallı grodoli modeli teraslama yapılarak, 500 huş ağacı, 5900 sarı çam ve 6100 akasya ağacı olmak üzere toplam 12.500 adet ağaç fidanı dikilmiştir."          

Üsteğmen Sevinç Aslan Can ise Türk Silahlı Kuvvetleri adına orman ve ağaçlandırma konusunda yaptığı konuşmada konunun önemini şu sözlerle dile getirdi:

"Dünya nüfusunun hızla artması, küresel ısınmanın dünya üzerinde giderek genişlemesi sonucu tabii kaynaklar üzerinde her gün ormanlar azalmakta, su seviyeleri düşmekte, topraklar erozyonla kaybolmakta, sulak alanlar ortadan kalkmaktadır. Bitki ve hayvan türleri tükenmeye başlamış, işte bu genel tablo içerisinde Türkiye topografik yapısı, iklimi, uygulanan yanlış tarım yöntemleri aşırı mera ve orman tahribatı ve toprakların çoğunlukla erozyona duyarlı olması nedeniyle Dünya üzerinde yüksek düzeyde erozyona uğrayan ülkeler arasında yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu gün sanıldığının aksine ülkemiz orman zengini bir ülke değildir. Unutulmamalıdır ki her yıl doğaya 7 ağaç borçluyuz. Bilim adamlarının çalışmalarına göre bir yıl içerisinde kullandığımız kağıt kartonlar ve ayrıca yaşamsal ihtiyaçlar için 7 adet ağacı tüketiyoruz. İşte bu gün bu borcun 1 tanesini ödemek geri kalanının planlamasını yapmak için buradayız ve bu ağaç bayramını gerçekleştiriyoruz."

Ağaçlandırma seferberliğinde emeği geçen herkesi kutluyor ve daha önce ki temennimizi tekrarlıyoruz: Sivil Toplum örgütleri, kamu kurumları, köy dernekleri ve vatandaşımız bu yıl şölene katılmayacak mı?

500 huş ağacı, 5900 sarı çam ve 6100 akasya ağacı olmak üzere toplam 12.500 adet ağaç fidanı dikildi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kışlada yaşanan ağaç şöleninden bir hatıra fotoğrafıAğaç dikimine katılan öğrenciler Vali Kerem Al ve Kurmay Albay İkrami Özturan tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.