Soğanlı’da yaşam bir başka güzel

Bayburt Postası - Bayburt ile Trabzon il sınırında bulunan 2300 ile 3050 arasında değişen rakımı ile Soğanlı Dağları, farklı bir coğrafyadan örnekler sunuyor. Farklı bir yaşamın sürdüğü bölge, yaz boyunca bunaltıcı sıcaklardan kaçanları ağırlıyor. Çeşmeleri, doğal gözeleri ve renkleri ile Soğanlı, “ yaşam burada bir başka güzel” dedirtiyor.

Soğanlı’da yaşam bir başka güzel

Soğanlı’da yaşam bir başka güzel...Bayburt Postası - Bayburt ile Trabzon il sınırında bulunan 2300 ile 3050 arasında değişen rakımı ile Soğanlı Dağları, farklı bir coğrafyadan örnekler sunuyor. Farklı bir yaşamın sürdüğü bölge, yaz boyunca bunaltıcı sıcaklardan kaçanları ağırlıyor. Çeşmeleri, doğal gözeleri ve renkleri ile Soğanlı, “ yaşam burada bir başka güzel” dedirtiyor.

Yaylanın müdavimleri bir yandan bu güzellikleri yaşarken, diğer yandan da kışlık yağ ve peynir hazırlığını sürdürüyor. Geriye kalan zamanda ise misafir ağırlıyor, sohbet ediyor!

Şu an yaylalarda en can sıkıcı gelişme, günden güne sayıları çoğalan beton yapılar. Beton yapılar, eski ve ahşaptan yapılmış evler kadar yaylaya yakışmadığı gibi, yayla kültürünün altını kazıyor. Yayla nostaljisinide tehdit eden beton yapılaşmadan, yaylacılarda şikayetçi!

Geniş florasının yanında, bir çok bitkiyi beraberinde sunan yaylalara, doğal eczane de diyebiliriz. Her yeni görüş alanında Karadeniz insanının çalışkanlığı göze çarpsa da, yöre insanına göre yaylalarda yaşam her geçen yıl daha da azalıyor.

Bu azalmanın karşısında yükselen trend ise Arap turistler… Sıcak iklime sahip Arap ülkelerinden ziyaretçi sayısının her yıl arttığı ve Araplar'ın adeta burada kendilerini soğutup geri gittiği söyleniyor. Yine; yamaçlarında karı eksik olmayan Soğanlı dağlarının zirvesinde, göller bölgesini ziyaret eden turistlerin sayısının da her yıl artığı iddia ediliyor.

Ve Soğanlı, Türkiye’nin her özel bölgesi gibi yetkililerden ilgi bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.