Şeyhhayran’da bir bayram klasiği...

Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl bayramlaşma törenine kapının açıldığı yer, Şeyhhayran Mahalle Odası oldu.

Şeyhhayran’da bir bayram klasiği...
Bayburt Postası - Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl bayramlaşma törenine kapının açıldığı yer, Şeyhhayran Mahalle Odası oldu. Saat 14.30’da gerçekleşen bayramlaşma törenine Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca ve Ali Gökay, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Güney: “Mahalle odaları sadece Bayburt’ta vardır”


Şeyhhayran Mahallesi muhtarı Fuat Yıldız ve dernek başkanı Enis Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma töreninde konuşan İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, mahalle odalarının önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Mahalle odaları Türkiye’de sadece Bayburt’ta vardır. Bunu icat eden, anane haline getiren Bayburtlular’dır. Muhtarlarımız bu konuda yarışırlar. Bu sosyal açıdan önemli bir adettir. Bunu Türkiye’de her yerde anlatmışımdır. Yardımlaşma için ideal bir mekân. Bu mekânlar gün geçtikçe daha da gelişerek devam edecektir. Ben bu vesileyle tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum” dedi. 

Memiş: “Kurban Bayramı da buruk geçiyor”

Bayramın paylaşmanın ve yakınlaşmanın zirveye çıkmış şekliyle yaşanmasını temenni ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mete Memiş ise, yaptığı konuşmada; "Bugünler bayramları hep buruk geçirdik. Biraz düzelmesine rağmen Kurban Bayramı da buruk geçiyor. Zira İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kan henüz durmadı. Allah’tan dua ediyoruz ki akan gözyaşı ve kan dursun. Bayburt’umuz Anadolu’nun kadim şehirlerindendir. Bayburt’umuzun geçmişiyle bağlarını koparmadan moden dünyaya kavuşması adına, kentleşmesi adına elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ifade ediyorum. Birlik ve bütünlüğümüz Bayburt’u gönüllerimizdeki tahtına çıkaracaktır. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Odabaş: "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"

Törende son konuşmayı Bayburt Valisi Yusuf Odabaş yaptı. Odabaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Kurban Bayramı'nı hep beraber huşu içerisinde kutluyoruz. Gönül arzu eder ki İslam aleminde de aynı huzur, barış ve sevgi olabilsin. Ve biliyoruz ki bayramlar yardımlaşma ve huzur günüdür. Bu kutsal günlerin ehemmiyetini bilerek biz bunları uyguluyoruz ama birileri bizim birliğimize kast ediyor. Bizim birliğimizin bozulması için bir takım planlar yapıyor. Bayburt’ta ve diğer illerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Onu korumak zorundayız. Çünkü eğer birlik beraberliğimizi bozarsak, huzur ve güvenimizi bozarsak, devletimizi ve milletimizi parçalarsak bugün barışı elde edemez, devam ettiremeyiz. Onun için bu bayram günlerinde huzura, birliğe, beraberliğe vurgu yapmak istiyorum. Bizler büyük bir imparatorluğun arkada kalan küçük bir parçasıyız. Anadolu’da küçük bir parçada Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak, -başta Atatatürk'ümüz olmak üzere- devletin milletine hizmetini devam ettiriyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozarsak bu topraklarda elimizden Allah göstermesin gitmiş olur. Biz birbirimiz sevmezesek, ülkemizi böler parçalarsak dış güçlerin, düşmanların oyununa gelmiş oluruz. Onun için her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu burada belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bayburtlular'ın, ülkemizin, İslam aleminin, insanlığın Kurban Bayramı'nı kutluyor, hepinize bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 
Şeyhhayran mahallesindeki tören toplu bayramlaşmanın ardından sona erdi. Protokol üyeleri bayram ziyaretleri çerçevesinde Memnune Evsen Huzurevi'ni de ziyaret ederek, huzurevi sakinlerinin bayramını kutladı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.