Sevgili Ahmet, tekrar aramıza hoş geldin

16 yaşındaki Bayburtlu Ahmet Arı'nın çilesi arkadaşlarıyla top oynarken başladı. Önce sol bacağı kırıldı. Bacağına 3 ameliyat ile 3 kez platin takılan Ahmet'e kötü haber bu ameliyatlar sonrasında verildi. Kemik kanseri tanısı konulan Ahmet, sol bacağını kaybetmek zorunda kaldı. Ahmet’in şansızlığı bitmek bilmiyordu… Kaptığı enfeksiyon sonrası komaya giren Ahmet, tam 12 gün komada kaldı. Umutların yavaş yavaş tükendiği günlerdi bu günler. Ailesi artık her şeyi düşünür olmuş, her şeye hazırlıklı tutuyorlardı kendini. Derken, çilenin 12. gününde gözlerini açtı Ahmet…  

Sevgili Ahmet, tekrar aramıza hoş geldin

Ahmet ve Babası Şahin Arı, 12 gün sonra tekrar el ele verdi ve mutluluğu tattı16 yaşındaki Bayburtlu Ahmet Arı'nın çilesi arkadaşlarıyla top oynarken başladı. Önce sol bacağı kırıldı. Bacağına 3 ameliyat ile 3 kez platin takılan Ahmet'e kötü haber bu ameliyatlar sonrasında verildi. Kemik kanseri tanısı konulan Ahmet, sol bacağını kaybetmek zorunda kaldı. Ahmet’in şansızlığı bitmek bilmiyordu… Kaptığı enfeksiyon sonrası komaya giren Ahmet, tam 12 gün komada kaldı. Umutların yavaş yavaş tükendiği günlerdi bu günler. Ailesi artık her şeyi düşünür olmuş, her şeye hazırlıklı tutuyorlardı kendini. Derken, çilenin 12. gününde gözlerini açtı Ahmet…

 

Ahmet Arı…
İstanbul Yenibosna Halid Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi.

Bu yıl sadece 6 gün okula gidebildi. Arkadaşlarıyla top oynarken düştü ve bacağı kırıldı. Tam bir futbol âşığı olan Ahmet'in bacağının kırılmasıyla hayatı değişti. Ahmet'in bacağına önce 3 kez platin takıldı. Platinler Ahmet'in bacağında sürekli oynuyordu. Baba Şahin Arı, 3. platinden sonra oğlunun doktorunu değiştirdi.

Gittikleri hastanede Ahmet'e kemik kanseri teşhisi konuldu. Ardından Ahmet'in sol bacağı kalçasından kesildi. Tüm bu yaşananlardan sonra Ahmet, kaptığı bir enfeksiyon yüzünden komaya girdi. Genç, hastanede tam 12 gün koma halinde yoğun bakımda kaldı.

Ancak Ahmet, komadaki 12. günün sonunda gözlerini açarak hayata ikinci kez gülümsedi.

Ahmet ArıArtık top oynayamayacağı için üzgün olduğunu ifade eden Ahmet, "Yaşadıklarımı tam olarak bilmiyorum. Bacağımın kesilmesi ve ilk ameliyatlar bana çok acı verdi. Artık daha iyiyim. Bir süre sonra yürümeye de başlayacağım. Okuluma ve arkadaşlarıma bir an önce kavuşmak istiyorum." dedi.

Yaşadıklarına inanamayan baba Şahin Arı ise şunları söyledi: "Oğlumun başına gelenlere üzüleyim mi yoksa, öldü derken hayatta kalmasına sevineyim mi, ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilemiyorum. Allah, Ahmet'imi bize bağışladı. Çok şaşkın bir durumdayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şimdi oğlum çok iyi, kemoterapiye de yakında başlayacaklar. Bir mucize gerçekleşti. Çok mutluyuz. Ahmet yine okula gidebilecek." diye konuştu.

Doktorlar da Ahmet Arı'nın yakında taburcu olacağını kaydetti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.