Şehit Osman, şehitleri bağrına basacak

Bayburt Postası - Bayburt Şehitliği için beklenen çalışmalar başladı. Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat uzun bir süredir beklenen Bayburt Şehitliği ile ilgili çalışmalar Bayburt Belediyesi tarafından başlatıldı. Geçtiğimiz Mart ayında, ŞADDER’in arsa talebine olumlu bir cevap veren Başkan Polat, bugün yaptığı açıklamada ise şehitlik için çalışmaların başladığını söyledi.

Şehit Osman, şehitleri bağrına basacak

Şehit Osman, şehitleri bağrına basacak...Bayburt Postası - Bayburt Şehitliği için beklenen çalışmalar başladı. Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat uzun bir süredir beklenen Bayburt Şehitliği ile ilgili çalışmalar Bayburt Belediyesi tarafından başlatıldı. Geçtiğimiz Mart ayında, ŞADDER’in arsa talebine olumlu bir cevap veren Başkan Polat, bugün yaptığı açıklamada ise şehitlik için çalışmaların başladığını söyledi.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla Şehit Osman Dağı’nı turizme kazandırmayı amaçlayan Bayburt Belediyesi tarafından, bölgede devam ettirilen yol, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları içerisine şehitlik çalışması da eklendi. Konuyla ilgili açıklamayı çalışmaları yakından takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptı. Kente en hakim noktada bulunan Şehit Osman Dağı’ndaki çalışmaları önemsediklerini söyleyen Başkan Polat, “Hedefimiz Şehit Osman’ı ihya etmekti. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bugüne kadar Şehit Osman Tepesi’ne yaklaşık 20 bin ağaç diktik. Şu anda bulunduğumuz noktayı da zemini taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliği’nin yapılacağı alan olarak tahsis edildi.” dedi.

Şehit Osman Dağı'nın Erzurum ve Trabzon karayolundan görünen bir tepe olduğunu da hatırlatan Başkan Polat, “Bayburt’un şehitliği yoktur. Bu çerçevede önümüzdeki bahar mevsiminde bu bölgede çalışmalarımıza başlayacağız. Bu bölge özellikle Erzurum’dan Trabzon’a geçen yolcularımızın gözlerinin önünde olan bir tepe. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ve Bayburt’un şehitliği olacak.” şeklinde konuştu.

Şehitlik, bu tepeye çok yakışacak

Şehitlik konusunda yapılan çalışmayı ilk olarak 2008 yılında Bayburt Postası gündeme taşımıştı. ŞADDER tarafından hazırlanan projeye, Bayburt eski Valisi Kerem Al da destek vermişti. Konuyla ilgili ŞADDER Başkanı Akkoyunlu’dan bilgi alan Vali Al, projeyi inceledikten sonra çalışmaların biran önce başlaması 18 Mart’ta yapılacak törenin yeni şehitlikte yapılmasını istemişti.

Bayburt Postası, daha önce 2008 yılında gündeme gelen şehitlik projesini ''Şehitlik, bu tepeye çok yakışacak'' başlığıyla duyurmuştu...Konuyla ilgili hemen her kesimden yapılan olumlu açıklamalara rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Bayburt Şehitliği hakkında en önemli açıklama Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’tan gelmişti.

Geçtiğimiz Mart ayında Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü ve Şehitler Haftası münasebetiyle şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelen Başkan Polat, ŞADDER’in arsa talebine olumlu bir cevap vererek “Bayburt Şehitliği, arzu edildiği gibi Şehit Osman Tepesi’ne yapılacak” demişti. 

ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu tarafından gündeme getirilen ve projesi çizilen ‘Bayburt Şehitliği’nin belediye ve dernek ortaklığınca hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Polat, bugün yaptığı açıklamada ise Şehit Osman Dağı’nda oluşturulan yeni yeşil alanın Bayburt Şehitliği olarak hazırlandığını ve çalışmaların ardından şehit ailelerine tahsis edileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.