Ramazan Bayramı buruk başladı

Geleneksel bayramlaşma töreninin bu yılki adresi Zahit Mahallesi oldu.

Ramazan Bayramı buruk başladı
Bayburt Postası - Geleneksel bayramlaşma töreninin bu yılki adresi Zahit Mahallesi oldu. Her sene farklı bir mahalle odasında bayram neşesini yaşayan Bayburtluları bu yıl Zahit mahallesi sakinleri ağırladı. Bayramlaşma törenindeki konuşmalarda ise İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşına dikkat çekildi.

Zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun’un ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma törenine Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun,  kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




Vali Ünlüer: “Çok buruk bir bayram geçiriyoruz”

Törende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, “Hepinizin bayramını kutluyorum. Çok buruk bir bayram geçiriyoruz. İçimiz acıyor, yüreğimiz kanıyor. İnşallah son olur böyle bir bayram ve daha mutlu bayramlar yaşarız. Bayburt’taki bu birlik ve beraberliğimizin İslam coğrafyasına yayılmasına diliyorum. Biliyorsunuz ateş çemberi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız istikrarsız ülkelerle dolu. Onun için bizim birlik beraberliğe ve istikrara çok ihtiyacımız var. İnşallah Bayburt bunun en güzel örneğini ülkemizde gösteriyor. Ben bundan dolayı Bayburtluları kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi.

Milletvekili Özbek: “Zulümler gördüğümüz bir Ramazanı geride bıraktık”

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, “Mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Çok sıcak olan bugünlerde farz olan bir ibadeti yerine getirmiş bulunuyoruz. Türkiye olarak huzurlu bir şekilde bayrama kavuştuk. Maalesef İslam coğrafyasında zulümler gördüğümüz bir Ramazanı geride bıraktık. Dua ediyoruz ki bu bayramın hürmetine inşallah bu zulümler sona erer. Hem İslam alemi rahatlamış olur, hem Türk coğrafyasındaki zulümler sona ermiş olur. Ben tekrar Bayburt’umuzun ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Memiş: “Duamız dökülen kanın bir an önce durması”


“Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da özellikle Gazze, Filistin ve Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimiz kan ve göz yaşı içerisinde iken bizim neşe ile bayram geçirmemiz mümkün değildir” diyen Başkan Memiş ise, “Buruk geçireceğimiz bir bayramı idrak ediyoruz. Ramazan buruktu, bayramımız da buruk. İslam coğrafyasında kan dökülmeye devam ediyor. Cenabı Allah’tan duamız bu İslam coğrafyasında dökülen kanın bir an önce durması ve Müslümanlar olarak bizlerinde birlik ve beraberliğimize kavuşmamız. Yoksa biz ayrılığa düşersek bu zalimler hep güçlü olacaktır. Bu da bu zulümlerin devam etmesine sebep olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı tebrik ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Protokol ve halkın bir araya geldiği bayramlaşma töreni Zahit Mahallesi sakinleri tarafından yapılan ikramın ardından sona erdi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

adamın seviyesi "Mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum" bu cümleden anlaşılır.