Rafting botu yoksa ‘şambrel’ var…

Çocukluk yıllarını Çoruh Nehri kıyılarında geçirenlerin çok yakından tanıdığı ‘şambrelle yarış’ tutkusu geri döndü. Kurulduğu günden itibaren sıra dışı projeleri başarıyla hayata geçiren Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER), yine farklı bir etkinliğe imza attı. BEKDER, yakın tarihe kadar Çoruh Nehri’nin en eğlenceli sporlarından biri olan şambrel yarışını ilk kez belli bir parkurda ve zaman ölçeğinde yapılan bir müsabakaya dönüştürdü.

Rafting botu yoksa ‘şambrel’ var…

Çoruh kıyılarında, unutulmaya yüz tutmuş çocuksu bir kaçamak...Çocukluk yıllarını Çoruh Nehri kıyılarında geçirenlerin çok yakından tanıdığı ‘şambrelle yarış’ tutkusu geri döndü. Kurulduğu günden itibaren sıra dışı projeleri başarıyla hayata geçiren Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER), yine farklı bir etkinliğe imza attı. BEKDER, yakın tarihe kadar Çoruh Nehri’nin en eğlenceli sporlarından biri olan şambrel yarışını ilk kez belli bir parkurda ve zaman ölçeğinde yapılan bir müsabakaya dönüştürdü.

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni’ne yapmış olduğu etkinliklerle önemli bir katkı sunan BEKDER, şölen kapsamında iki ayrı yarışma daha düzenleyerek farklı bir heyecan yarattı.

İlk kez parkur ve zaman ölçekli yapılan Şambrel Yarışı iddialı bir müsabakaya sahne olurken, düzenlenen diğer bir farklı etkinlik ise Streetball (Sokak Basketbolu) Turnuvası oldu. Bayburt’ta ilk kez ödüllü olarak yapılan her iki yarışta da dereceye girenler ödüllendirildi. 

BEKDER Başkanı Mete EmirŞölenlerin içeriğinin her sene aynı olmasının katılımı zayıflattığını ve şölenlerin halkın aktif katılımı ile daha anlamlı hale gelebileceğini söyleyen BEKDER Başkanı Mete Emir, “Biz bu temel gerekçeden yola çıkarak, Şambrel Yarışı düzenledik. Bir taraftan gençlerimizi aktif olarak spora teşvik etmek, diğer taraftan da hepimizin çocukluk hatıralarının bir parçası olan şambreli yeniden toplum hayatının gündemine taşımaya çalıştık” dedi.

10 yarışmacının mücadele ettiği Şambrel Yarışı’nda dereceye girenler ve ödülleri şöyle:

1. Mustafa Köse ( Birincilik Kupası ve 300 TL ödül kazandı. )
2. Mustafa Doğan ( İkincilik Kupası ve 200 TL ödül Kazandı)
3. Ömer Sarıoğlu ( Üçüncülük Kupası ve 100 TL ödül kazandı.)

12 takımın mücadele ettiği Streetball Turnuvası'nda  dereceye giren takımlar ve dereceleri ise şöyle:

1. Üçoklar Takımı (Birincilik Kupası ve 300 TL ödül kazandılar)
(Volkan Çoruh, Ömer Faruk Kahveci ve Bekir Hatipoğlu)

2. Uçhiha Takımı ( İkincilik Kupası ve 200 TL ödül Kazandılar)
3. Golg Center Takımı ( Üçüncülük Kupası ve 100 TL ödül kazandılar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.