Otobüs biletlerine zam kesmedi

Şehirlerarası otobüslere yapılan zam Bayburtlu’yu kesmedi.

Otobüs biletlerine zam kesmedi
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek havaalanı olan Trabzon Havaalanı ile KUDAKA Bölgesi’nde yer alan Erzurum ve Erzincan havaalanında yolcu sayısı her geçen yıl artıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan uçuş istatistiklerine göre iç hatlarda yolculuk yapanların bir önceki yıla göre yüzde 9,3 oranında artış gösterdiği üç havaalanında toplam yolcu sayısı ise 3 milyon 426 bin 950’den 3 milyon 778 bin 510’a yükseldi.

1957 yılında kurulan ve Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu ile Rize’den gelen yolcuların Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehre ulaşımını sağlayan Trabzon Havaalanı’nda iç hatlar ve dışa hatlarla birlikte yıllık yolcu kapasitesi son 1 yılda yüzde 9 oranında büyüdü. Bu oran Erzurum Havaalanı’nda yüzde 11, Erzincan Havaalanı’nda da yüzde 21 olarak belirlendi.

İstatistiklere göre, geliş ve gidiş yapan yolcu sayısındaki artış ise Trabzon Havaalanı’nda 2 milyon 620 bin 887’ye, Erzurum Havaalanı’nda 876 bin 121’e ve sadece iç hatlarda hizmet veren Erzincan Havaalanı’nda ise 281 bin 502’ye ulaştı.

Şehirlerarası otobüslere yapılan zam Bayburtlu’yu kesmedi


Diğer yandan Bayburt’tan il dışına giden vatandaşlar geçmiş yıllarda olduğu gibi en çok otobüs yolculuğunu tercih ediyor. Geçtiğimiz günlerde bilet fiyatlarına zam yapılmasına rağmen İstanbul ve Ankara’ya gidiş ve geliş yapan yolcuların neredeyse tamamının otobüs yolculuğundan vazgeçmediği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
otogarcı 10 yıl önce

Uc senedir 80 tl. Mazot. Olmus. Bes lira