O gelenek 18 yıldır aralıksız sürüyor!

Bayburtlular'ın artık bir geleneği haline gelen ve tam 18 yıldır devam eden 'Gurbette Sirkeci Buluşmaları' aralıksız sürüyor...

O gelenek 18 yıldır aralıksız sürüyor!
Bayburt Postası - 18 yıl önce yine bir bahar günü başlayan, zaman zaman azalıp çoğalan geleneksel 'gurbet' buluşmaları devam ediyor. İstanbul Sirkeci'de hizmet veren Otel Fahri'yi 'değişmez' mekan tutan Bayburtlu 'dostlar', 18. yılın ilk buluşmasında bir araya geldi. 



İstanbul Bayburt Dernekleri Onursal Başkanı N. Nihat Bozkurt, 18. Yılın anısına yaptığı konuşmanın ardından Alper Yazoğlu ve Lütfi Silo'ya birer 'teşekkür' plaketi sundu.

Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Silo'yu; Bayburt derneklerinde aldığı görevlerde üstün ve sorumluluk anlayışı içinde hizmet ve başarıları ile anan Bozkurt, "Bayburt sevdalısı Lütfi Silo'ya bu plaketi takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.



Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı eski Başkanı Alper Yazoğlu'nu "Bayburt'umuzun yetiştirmiş olduğu güzide insanlardan biri" olarak ifade eden Bozkurt, "Geleneksel Sporlar Federasyon Başkanı olarak bilhassa Ata sporumuz yağlı güreşlere verdiği emekle Türkiye'mizin sesini dünyaya duyuran, üç yıl üst üste Yağlı Güreş Ağası olarak tarihi Kırkpınar'da altın kemer alan ve Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı'nın seçilmiş ilk başkanı olan Alper Yazoğlu'na yaptığı ve yapmaya devam ettiği tüm hizmetlerden dolayı bu plaketi takdim etmekten onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 



İlk kez 1999’un Eylül ayında yine İstanbul Sirkeci Otel’de bir araya gelen Bayburtlular, o günden beri hiç değişmeyen menünün ardından gündemi değerlendirip, çeşitli konularda uzun sohbetlere daldı.

Buluşma, 18. yıl anısına Otel Fahri önünde toplu fotoğraf ile son buldu. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.