Minik şampiyon şimdilik dağlarda!

Okulda gördüğü afiş üzerine 2013'te judoya başlayan ancak 5 ay önce köye taşınıp çobanlık yapınca antrenmanlara ara veren 12 yaşındaki Emirhan Öztürk, Rize'de gerçekleştirilen Türkiye Minikler Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü oldu...

Minik şampiyon şimdilik dağlarda!
Merak üzerine başladığı judo eğitimine, ailevi nedenlerle köye taşınarak çobanlığa başlayınca ara veren 12 yaşındaki Emirhan Öztürk, antrenman yapma şansı bulamamasına rağmen Türkiye Minikler Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

Judo antrenörü Seçkin Ofluoğlu, yaptığı açıklamada, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne 2013 yılında judo antrenörü olarak atandıktan sonra bu spor branşının il genelinde bilinirliğini sağlamak için çalışmalara başladığını belirterek, "Bu kapsamda il genelindeki bütün okullara judo kurslarının başladığını belirten afişler asarak, duyurular yaptık" dedi.

Duyurunun ardından gelen başvurular arasında seçmeler yaptıklarını anlatan Ofluoğlu, "Emirhan Öztürk de ilk o zaman geldi. Haziran 2013'te okullar tatil olunca judoya başladı. Yaklaşık 1,5 yıl belirli günlerde judo yapmaya başladı. Yaklaşık 5 ay önce ailevi nedenler dolayısıyla köye taşınmak zorunda kaldı. Köye taşınınca da baba mesleği olan çobanlık yapmaya başladı" diye konuştu.

Ofluoğlu, Emirhan'ın hem köyünün merkeze uzak olması hem de çobanlık yapması nedeniyle antrenmanlara katılamadığını ifade ederek, "Müsabakalar olduğunda kendisine telefonla arıyoruz, sürüden ayırıp, maça getiriyoruz. Önceden aldığı judo bilgileri, kendi hırsı ve yetenekleri sayesinde katıldığı maçlarda hiç antrenman yapmadan, bu haliyle derece elde ediyor. Kimi maçta şampiyon, kimisinde ikinci oluyor. En son haziranda Rize'de gerçekleştirilen Türkiye Minikler Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü oldu" ifadelerini kullandı. 

Emirhan Öztürk'ün, Bayburt ve Türkiye için umut verici bir sporcu olduğunu vurgulayan Ofluoğlu, "Emirhan günlük antrenman yapmış olsa ya da rakipleri gibi sürekli çalışma imkanı bulsa daha iyi başarılar elde edebilir, bizi ve Bayburt'u daha farklı platformlarda temsil edebilir. Emirhan yetenekli ve hırslı bir çocuk" değerlendirmesinde bulundu. 

Ofluoğlu, daha yolun başındaki Emirhan'a ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını kaydederek, "Judoya devam edebilmesi için ilk etapta onu Bayburt merkezde yatılı bir okula alacağız. Böylelikle Bayburt merkezde antrenmanlarını yapmasını sağlayacağız. Böylece hem eğitimi hem de antrenmanlarına daha rahat devam edecek" diye konuştu.


"Dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum"

12 yaşındaki Emirhan Öztürk ise judoya, okulda gördüğü afişler üzerine duyduğu merakla başladığını belirterek, çok sevdiği judoda, çeşitli dereceler elde ettiğini söyledi.

Başarıyı elde edince çok sevindiğini dile getiren Emirhan, "Çobanlığı bitirip, Bayburt'ta tekrar judoya devam edeceğim günleri düşünüyorum. Bundan sonra da başarılı bir sporcu olmak için çalışmalarıma devam etmek, judoda Türkiye'yi temsil etmek, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Bunun için de çok çalışmam gerek. Çobanlık yaptığım için zor oluyor ama seneye inşallah her şeyi yapmaya çalışacağım" şeklinde konuştu. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.