Kur'an-ı Kerim ezber yarışmasında birinci kim oldu?

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen hafızlık bölge yarışmaları Gümüşhane'de yapıldı. Kemaliye Camiinde yapılan yarışmalara 7 ilden hafız katıldı. Daha önce 9 yarışmacının katılacağı belirtilen Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma yarışmasına Artvin ve Tunceli illerinin yarışmacı göndermemesi nedeniyle Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars temsilcileri katıldı. Jüri üyeliğini Gümüşhane Müftüsü Cüneyt Kavşut, Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Albayrak, Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi Öğretmenleri Kemal Eyüpoğlu, Alaettin Derman ve Fatih İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Dursun Kılıç'ın yaptığı yarışmada, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen süreleri hafızların ezberden okumaları istendi.

Kur'an-ı Kerim ezber yarışmasında birinci kim oldu?

Yarışmada, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen süreleri hafızların ezberden okumaları istendiCamiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen hafızlık bölge yarışmaları Gümüşhane'de yapıldı. Kemaliye Camiinde yapılan yarışmalara 7 ilden hafız katıldı. Daha önce 9 yarışmacının katılacağı belirtilen Kur'an-ı Kerim'i ezberden okuma yarışmasına Artvin ve Tunceli illerinin yarışmacı göndermemesi nedeniyle Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars temsilcileri katıldı. Jüri üyeliğini Gümüşhane Müftüsü Cüneyt Kavşut, Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Albayrak, Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi Öğretmenleri Kemal Eyüpoğlu, Alaettin Derman ve Fatih İmam-Hatip Lisesi öğretmeni Dursun Kılıç'ın yaptığı yarışmada, Kur'an-ı Kerim'den belirlenen süreleri hafızların ezberden okumaları istendi.

Değerlendirmenin hıfzı kontrol, eda, seda ve tecvit üzerinden yapıldığı yarışmanın sonunda birinci Bayburt temsilcisi Kıyasi Çökerdenoğlu, ikinci Erzincan'dan Muhammed Budak ve üçüncü Erzurum'dan Halit Çiftçi oldu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, birinci olan Bayburt temsilcisi Kıyasi Çökerdenoğlu'nun ülke genelindeki yarışmalara katılacağı öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.