Köpek saldırısı değil avcı vurmuş!

Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde aç kalarak ilçe merkezine inen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan vaşak ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Yakalandıktan hemen sonra yapılan ilk müdahalenin ardından köpeklerin saldırısına uğramış olabileceği tahmin edilen yaralı vahşi hayvanın, avcılar tarafından vurulduğu belirlendi.

Köpek saldırısı değil avcı vurmuş!

Dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 10 hayvan türünden biri olan vaşağın avcılar tarafından vurulduğu belirlendi...Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde aç kalarak ilçe merkezine inen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan vaşak ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Yakalandıktan hemen sonra yapılan ilk müdahalenin ardından köpeklerin saldırısına uğramış olabileceği tahmin edilen yaralı vahşi hayvanın, avcılar tarafından vurulduğu belirlendi.

Yaralı olarak bir vatandaşın evinin garajına sığındıktan sonra çevredeki vatandaşların ihbarıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin güçlükle yakaladığı vaşak, ilk olarak Erzurum’a götürülmüştü. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda yapılan ilk müdahalede vaşağın vücudunda 13 saçma olduğu ve avcılar tarafından vurulduğu açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Okumuş, vaşağın ateşli silahla yaralandığını ve hayvanın genel durumunun son derece kötü olduğunu belirtti.  Vücudunda 13 saçma bulunduğuna dikkat çeken Prof. Okumuş, bir süredir tedavi gören vaşağın vücudundaki saçma tanelerinin temizlendiğini söyledi.

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde koruma altına alınan vahşi hayvanın İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderildiği açıklandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.