Kayak camiası yasta

Bayburt Postası - Alp Disiplini Milli Takım sporcusu Aslı Nemutlu, hayatını kaybetti. Kayak camiasını sarsan olay Erzurum’da meydana geldi. Alp Disiplini Milli Takım oyuncusu 17 yaşındaki Aslı Nemutlu hafta sonu düzenlenecek Türkiye Gençler Kayak Şampiyonası’na hazırlandığı Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybedip düşerek boynunu kırdı.

Kayak camiası yasta

Antrenman sırasında düşerek yaralanan milli kayakçı Aslı Nemutlu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı...Bayburt Postası - Alp Disiplini Milli Takım sporcusu Aslı Nemutlu, hayatını kaybetti. Kayak camiasını sarsan olay Erzurum’da meydana geldi. Alp Disiplini Milli Takım oyuncusu 17 yaşındaki Aslı Nemutlu hafta sonu düzenlenecek Türkiye Gençler Kayak Şampiyonası’na hazırlandığı Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybedip düşerek boynunu kırdı.

Yaşanan kazanın ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kayakçı tüm müdahalelere kurtarılamadı. Edinilen bilgiye göre Aslı Nemutlu'nun iniş sırasında kayaklarından biri çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saat 11.00 sıralarında dengesini kaybederek düşen ve sürüklenerek hızla bariyerlere çarpan Nemutlu, kazada ağır yaralandı.

Yaşanan kazanın ardından milli kayakçı Nemutlu, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.

Milli kayakçı Nemutlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 13-15 ve 16-18 Ocak tarihlerinde düzenlenecek yarışlar iptal edildi.

Başsağlığı mesajları

Antrenman sırasında düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu için başsağlığı mesajları yayınlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bir kurum ve kuruluş tarafından, milli kayakçı Nemutlu için başsağlığı mesajı yayınladı.

Kariyeri başarılarla doluydu…

3 yaşından beri kayıyordu. Fakat 2004 yılında Alev Kayak takımına alınarak ilk yarış deneyimini yaşadı, ve yarışmaya hobi olarak başladı.

2005 yılında, minikler kategorisinde, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği Yarışmaları'nda Büyük Slalom'da 2., Slalom'da 3. oldu. 2005 yılında A grubu yarışmalarında , Erciyes'te Slalom'da 2., Büyük Slalom'da 6. oldu.

2006 yılından itibaren kayak Aslı için daha önemli bir uğraşı haline geldi ve profosyonel olarak yarışmaya başladı. 2006 yılında, Çocuk 1 kategorisinde, Uludağ'da, İstanbul İl Birinciliği'nde Büyük Slalom'da 3, Slalom'da 4. oldu. 2006 yılında Erciyes'te yapılan A grubu yarışmalarında, Büyük Slalom'da 4. , Slalom'da 2. oldu. Bu yarıştan sonra 2006 yılında, Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonasında, Slalom'da 6., Büyük Slalom'da 4. , Çocuk 1 kategorisinde , Büyük Slalom'da ve Slalom'da İstanbul 1. oldu. Uludağ'da yapılan 1.Etap yarışlarında Büyük Slalom ve Slalom'da 3. oldu. Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışlarında Büyük Slalom'da 1. oldu. Uludağ'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldıktan sonra Uluslararası Çocuk Kupası yarışmalarının iptali nedeniyle milli takıma çağrılmadı.

Daha sonra yaptığı dereceler sonucunda Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı Nemutlu, Uludağ'da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası'nda Türkiye'yi temsil etti.

2007 yılında Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde Slalom'da Türkiye 3. oldu.

2008 yılı OKS yılı olduğu için kayakta çok fazla başarı elde edemeyen Aslı Nemutlu, 2008 yılında Uludağda yapılan İstanbul İl birinciliği'nde , Çocuk 2 kategorisinde Slalom'da 4., Büyük Slalom'da 5. oldu. Erzurum'da yapılan , 2. Etap yarışmalarında Slalom'da 4. oldu.

Alev'den mezun olup St. Joseph'i kazanınca, Fidan Hoca Race Team'le çalışmaya başladı.

2009 yılında, Uludağ'da yapılan İstanbul İl Birinciliği'nde, Çocuk 2 kategorisinde, Büyük Salom'da ve Slalom'da İstanbul 2. oldu. Etap yarışmalarından sonra Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Daha sonra milli takıma çağrıldı ve Uluslar arası Çocuk Kupası'nda yarıştı.

2010 yılında, Palandöken'de yapılan 1. Etap yarışlarında , Gençler kategorisinde Slalom'da 4. , Büyük Slalom'da 6. oldu. Yine Palandöken'de yapılan 2. Etap yarışında Büyük Slalom'da 5. oldu. Palandöken'de yapılan Türkiye Şampiyonasın'da Slalom'da Türkiye 4. sü oldu. Bu yarışmalardan sonra tekrar milli takıma çağrılmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.