Japonlar Bayburt’ta (2)

Dünyayı bisikletle gezmek adına yola çıkan, 10 erkek 4 bayan 14 Japon vatandaşı Erzurum’dan çıktıkları Türkiye gezisinin ilk ayağında Bayburt’ta mola verdiler. Kafile hakkında bilgi veren Yazar Nagasava Nuritaka, “tarihi araştırmak, güzellikleri keşfetmek için yollardayız” dedi. Doğasever bisikletli kafilenin başkanı yazar olunca kelimeler tükenmiyor. Nagasava Nuritaka yaş ortalaması 60 olan tur arkadaşları ve maceraları hakkında şunları söyledi: “1993’ten beri yapıyoruz bunu. 20 yıl önce Çin’den başlayan bisiklet turumuz Roma’ya kadar devam etmişti. 2009 yılında mevsim şartları izin verdikçe Erzurum’dan başlayarak Çorum Hattutaşa’ya kadar Türkiye turumuzun ilk ayağını gerçekleştireceğiz.  

Japonlar Bayburt’ta (2)

14 Japon vatandaşı Erzurum’dan çıktıkları Türkiye gezisinin ilk ayağında Bayburt’ta mola verdiDünyayı bisikletle gezmek adına yola çıkan, 10 erkek 4 bayan 14 Japon vatandaşı Erzurum’dan çıktıkları Türkiye gezisinin ilk ayağında Bayburt’ta mola verdiler. Kafile hakkında bilgi veren Yazar Nagasava Nuritaka, “tarihi araştırmak, güzellikleri keşfetmek için yollardayız” dedi. Doğasever bisikletli kafilenin başkanı yazar olunca kelimeler tükenmiyor. Nagasava Nuritaka yaş ortalaması 60 olan tur arkadaşları ve maceraları hakkında şunları söyledi: “1993’ten beri yapıyoruz bunu. 20 yıl önce Çin’den başlayan bisiklet turumuz Roma’ya kadar devam etmişti. 2009 yılında mevsim şartları izin verdikçe Erzurum’dan başlayarak Çorum Hattutaşa’ya kadar Türkiye turumuzun ilk ayağını gerçekleştireceğiz.

 

Ekim ayında Hattutaştan başlayacak ikinci tur ise İzmir’de bitecek. Böylece Türkiye turunu tamamlamış olacağız. Kafilemizde doktor, okul müdürü, fabrikatör, genel müdür, şirket sahipleri var. Bu turlarımızın asıl amacı; tarihi araştırmak, güzellikleri keşfetmek, teknoloji dünyasından sıyrılarak geçmişi ve atalarımızın yaşadıklarını yaşamak var. Dedelerimizin aynı şeyleri yaptığını ve bunları daha dolu dolu yaşadıklarını biliyoruz. Bizler de onların yaşadıklarını yaşamak, yeni insanlarla tanışmak, kaynaşmak için bu turlara katılıyoruz.

Bayburt’ta akşam otelde konaklayan 14 Japon doğasever sabahın ilk ışıkları ile Çorum’a, Hattutaşa varmak için yola çıktıDoğayla iç içe olmak adına, bayır aşağı inerken rüzgarın ciğerlerimize dolmasını, yokuş tırmanırken yüzümüzü okşamasını, çiçekleri, böcekleri görmeyi incelemeyi yaşamak… Kısacası çok duygu yüklü bir gezi oluyor bizim için. Bu gezilerimiz de daha fazla insanla tanışmak, iç içe olmak onları tanımak ve onların yaşadıklarını yaşamak istediğimizden bu turlara katılıyoruz.”

Bayburt’ta akşam otelde konaklayan 14 Japon doğasever sabahın ilk ışıkları ile Çorum’a, Hattutaşa varmak için yola çıktı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.