Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilen merhume Tenzile Erdoğan toprağa verildi.
Cenaze namazı sırasında ise helallik istendiğinde kendini tutamayan Başbakan Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan namazın ardından anne Erdoğan'ın tabutunu Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve bakanlar omuzladı.
Siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda ismi bir araya getiren cenaze töreni nedeniyle Fatih Camii dolup taştı.
Yoğun kalabalık nedeniyle camiye giriş yapamayanlar için Fevzipaşa Caddesi'ne dev ekran ve ses sistemi kuruldu. Tören alanı bariyerlerle 4 ayrı bölüme ayrıldı.
En önde aile yakınları, daha sonra bakanlar, bir bölümde milletvekilleri ve en arkada da halk için yer ayrıldı. Camiye gönderilen yüzlerce çelenk de, uzman köpekler tarafından sıkı bir aramadan geçirildi.
Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, sabah erken saatlerde Başbakan'ın Kısıklı'daki evinden yola çıktı ve Fatih Camii'ne ulaştı. Kısıklı'dan itibaren uzun bir konvoy oluşturan araçlar, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Boğaziçi Köprüsü'nden Fatih Camii'ne gitti. Konvoyda yaklaşık 150 araç yer aldı. Başbakan Erdoğan ise annesinin cenazesini taşıyan araca bindi. Fatih Camii'nde Başbakan Erdoğan, annesinin cenazesini omuzlayarak araçtan indirdi. Cenaze namazı sırasında ise helallik istendiğinde Başbakan kendini tutamayıp gözyaşlarına boğuldu.
Tenzile Erdoğan’ın cenazesi, Fatih Camii'ndeki törenin ardından Üsküdar Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.
Rektör Mollamahmutoğlu'ndan taziye mesajı
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatıyla ilgili başsağlığı açıklaması yaptı. Rektör Mollamahmutoğlu taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın validesi Tenzile Erdoğan hanımefendinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere merhumenin ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim"

A.Kadir Temür.
diyor ki:
|
Başbakan,Sayın Recep T.Erdoğan,kardeşi Sayın Mustafa Erdoğan, ve cümlesinin,kederleri dolayısıyla,Merhumeye,Cenabı Allah,tan Rahmet,cümlesine sabrı cemil,Cenabı Allah,tan niyaz ederiz.,"Mekanı Cennet olsun"Saygılarımızla. (ABDÜLVEHHAB GAZİ DERNEĞİ)BŞK.YRD:A.Kadir Temür. |
ABDÜLVEHHAB GAZİ DERNEĞİ-BAYBURT
diyor ki:
|
"Başbakanımız Sayın Recep T.Erdoğan,ın Validesi,nin vefatı, dolayısıyla Merhumeye Allah,tan.c.c. Rahmet,,Sayın Başbakanımız olmak üzere,ailesine,sevenlerine ve Türkiye,mizin başı sağ olsun. BŞK:Kamil Yücel. |
- Kuşmer'in zirvesinden yine haber var
- Bayburt Belediyesi, yardım kampanyası başlattı
- Erzurum, şehidi Mesut Kazanç'a ağlıyor
- Karakaya’nın mutlu günü…
- Bayburtlu ünlü isimleri buluşturan düğün








