İftardan sahura Bayburt akşamları

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hemen hemen tüm vatandaşlar şimdiden aynı endişeyi taşıyor: Bu paha biçilemez akşamları yaşamak için tam 1 yıl bekleyeceğiz!

İftardan sahura Bayburt akşamları
Bayburt Postası - Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hemen hemen tüm vatandaşlar şimdiden aynı endişeyi taşıyor: Bu paha biçilemez akşamları yaşamak için tam 1 yıl bekleyeceğiz!

Bu nedenle iftar sonrası bu anlarda kendini dışarı atanlar, sahur saatine kadar bir yaşam biçimi haline gelen sokak sohbetlerine bırakmak için sabırsız... Kentte hemen her sokakta konuşlanan masalarda, geç saatlere kadar süren sohbetler, göz açıp kapayıncaya kadar misafirleri ile birlikte sahur saatine taşıyor kalabalıkları.

Yıl boyunca kentin en kalabalık olduğu döneme denk gelen ve dolayısıyla bunu fırsat bilen birçok gurbetçinin de, bu akşamları kaçırmamak için yolunu tuttuğu Bayburt’ta "keşke her günümüz, her akşamımız böyle olsa" temennisiyle başlayan iftar sonrası sohbetler, sürekli yenilenen çaylar eşliğinde sahura kadar sürüp gidiyor.

(Bayburt Postası Arşivinden - 2013)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selçuk kolotoğlu 8 yıl önce

Erzurum'da Ramazan başka...

Avatar
Fırtına61 8 yıl önce

Aynen Ramazan ayında hiçbir yer Erzurum'u tutmaz.Erzurumda okumuştum Ramazan orda bir başka.