Huzur dolu bir tatil için Bayburt sizi bekliyor

Bayburt Postası - Yaz mevsiminin yaşandığı bu günlerde, herkesi tatil heyecanı sarmaya başladı. Doğa ve yayla turizmiyle birlikte huzurlu  ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en çok tercih edilen şehirlerinden biri olan Bayburt, misafirlerini bekliyor.

Huzur dolu bir tatil için Bayburt sizi bekliyor

Bayburt’un gözesine, çeşmesine, guguluna, ketesine, mahalle odasına, kalesine, Çoruh’una, hanına, hamamına, toprağına, düğününe, şenliğine hasret herkes akın akın yollarda…Bayburt Postası - Yaz mevsiminin yaşandığı bu günlerde, herkesi tatil heyecanı sarmaya başladı. Doğa ve yayla turizmiyle birlikte huzurlu  ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en çok tercih edilen şehirlerinden biri olan Bayburt, misafirlerini bekliyor.

Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yaylaları tercih ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok öne çıkıyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Avrupa'nın değişik ülkelerinde ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan gurbetçiler, akın akın Doğu Karadeniz Bölgesi’ne geliyor. Gurbetçilerin gelmesiyle bölgenin hemen her yerinde başlayan hareketlilik Bayburt’ta da yavaş yavaş görülmeye başladı. Baksı Müzesi'nde sanatsal faaliyetlerin yanı sıra yayla şenlikleri sırasında olmak üzere cadde ve sokaklarda her yıl yoğunlaşan kalabalık, bu yıl da Haziran ayında başlayarak yavaş yavaş kendini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl yine geç başlaması beklenen yoğunluk ise Ramazan ayına doğru daha da artacak.

Son yıllarda Ramazan ayı dolayısıyla Ağustos ayının yoğun geçtiği Bayburt'ta, gurbetçilerin yaz tatili için şenlikler ile Ramazan ayı dolayısıyla Bayburt'u tercih etmesi, hem Temmuz hem de Ağustos ayının daha yoğun geçmesine sebep olmuştu. Seyahat ve turizm acentelerinden edinilen bilgiye göre yerli ve yabancı turistlerin tatil programını daha çok Temmuz ve Ağustos ayına göre hazırladığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminin Ramazan ayına denk gelmesi ile programlarını uzatmak zorunda kaldıklarını belirten gurbetçiler de, bu yıl daha çok Temmuz ve Ağustos ayını tercih ettiklerini belirtti. Tatil keyfini genelde yaylalarda ve mesire alanlarında çıkarmak isteyenler için Bayburt'un ideal bir şehir olduğunu belirten yerli ve yabancı turistler, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu yine memleketlerinde yaşamak istediklerini dile getirdiler.

Diğer yandan Bayburt'ta gurbetçilerin gelmesine en çok esnaf seviniyor. Şehir ekonomisine katkı sağlamaları nedeniyle dört gözle beklenen yerli ve yabancı misafirler, bu yaz yine en çok esnafın yüzünü güldürecek.

Bayburt'ta kış boyunca beklenen alışveriş ortamının bu yıl daha renkli ve hareketli geçeceğini söyleyen esnaf ise, her yaz mevsiminde olduğu gibi hem mutlu hem de umutlu bir bekleyiş içinde.

Fotoğraflar: Engin Kaban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.