Hollanda Büyükelçisi Kurpershoek Bayburt’ta ne arıyor?

Hollanda Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek,  özel bir gezi amacıyla önce Bayburt’a geldi, ardından da Gümüşhane'ye geçti. Bu beklenmedik ve şaşırtıcı gezi merak uyandırdı. Kurpershoek'in bir çok güzergahı yürüyerek geçmesi ve belirli bir haritayı takip etmesi görenleri şaşırttı. Kim olduğunun anlaşılması üzerine soruları yanıtlayan Hollanda Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek, bir araştırma yaptığını söyledi. Peki, Hollandalı neyi araştırıyordu? Kurpershoek yaptığı açıklamada, 2400 yıl önce Mezopotamya'daki savaştan kaçmak isteyen 10 binlerin yol güzergâhını araştırdığını belirtti.  

Hollanda Büyükelçisi Kurpershoek Bayburt’ta ne arıyor?

Hollanda Ankara Büyükelçisi Marcel KurpershoekHollanda Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek,  özel bir gezi amacıyla önce Bayburt’a geldi, ardından da Gümüşhane'ye geçti. Bu beklenmedik ve şaşırtıcı gezi merak uyandırdı. Kurpershoek'in bir çok güzergahı yürüyerek geçmesi ve belirli bir haritayı takip etmesi görenleri şaşırttı. Kim olduğunun anlaşılması üzerine soruları yanıtlayan Hollanda Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek, bir araştırma yaptığını söyledi. Peki, Hollandalı neyi araştırıyordu? Kurpershoek yaptığı açıklamada, 2400 yıl önce Mezopotamya'daki savaştan kaçmak isteyen 10 binlerin yol güzergâhını araştırdığını belirtti.

 

Cizre'den başlattığı araştırmaya devam ettiğini ifade eden Kurpershoek, "Elde ettiğim kaynakları da değerlendirerek güzergâhı araştırıyorum. Bayburt'tan sonra Gümüşhane'ye geldim. Yaklaşık bir hafta kadar araştırmamı sürdüreceğim. Güzergâhı çok önemli buluyorum. Araştırmamda Gümüşhane büyük önem taşıyor. Rotayı ortaya çıkarmam halinde çok önemli bir turizm potansiyeli yaşanacağına inanıyorum. Dünyadan milyonlarca insan bu güzergâhı görmek üzere akın edecektir." dedi. Aynı zamanda bir spor tutkunu olduğunu ifade eden Kurpershoek, "Hem spor yapıyor hem de 10 binlerin Mezopotamya'dan kalkıp denizi bulmak için Trabzon'a vardığı güzergâhı, bu güzergâhlardaki konaklama yerlerini tespite çalışıyorum." dedi.

Kurpershoek, söz konusu savaşın ırklar arasında değil lejyonların, paralı askerlerin savaşı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "2400 yıl önce Irak'ta yaşanmış bir savaş. Daha sonra yenilen taraf ülkesine dönmek için Trabzon'a ulaşmaya çalışıyor. Denize ulaşmak için de bir rota çiziyorlar. İlk önce Suriye üzerinden gitmeyi deniyor, ancak başarılı olamıyorlar. Daha sonra Cizre üzerinden Trabzon'a yürüyüşe geçiyorlar. Cizre'den Gümüşhane'ye kadar olan güzergâhı, yaptığım araştırma sonunda tespit ettim. Gümüşhane, güzergâhın son ayağı. Gümüşhane'den Karadeniz'e yani Trabzon'a geçilen güzergâhı araştırıyorum."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.