Heveslerden uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayan fırsat gecesi

Af ve merhametin müjdecisi Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak. Kandilin, sonu gelmez heveslerden uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayan bir fırsat olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bu gece Cenab-ı Hakk'a yürekten yönelerek O'ndan af dilemek, günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek gerektiğini söyledi. Kandil münasebetiyle yayınladığı mesajda inananların kutsal gecesini tebrik eden Bardakoğlu, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyada toplum hayatını, barış ve kardeşliği tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşandığını ifade etti.

Heveslerden uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayan fırsat gecesi

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR Af ve merhametin müjdecisi Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini, geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatacak. Kandilin, sonu gelmez heveslerden uzaklaşarak öze dönmeyi sağlayan bir fırsat olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bu gece Cenab-ı Hakk'a yürekten yönelerek O'ndan af dilemek, günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek gerektiğini söyledi. Kandil münasebetiyle yayınladığı mesajda inananların kutsal gecesini tebrik eden Bardakoğlu, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyada toplum hayatını, barış ve kardeşliği tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşandığını ifade etti.

Prof. Dr. Ali BardakoğluBu etkilerden uzak kalmak için insanın kendisi, çevresi ve Yüce Yaratan ile sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlayacak İslami bilince ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bu gecenin sunduğu rahmet ikliminin fırsat bilinmesi gerektiğini dile getiren Diyanet Reisi, Allah'la, yakınlarla ve çevreyle bağların gözden geçirilmesini istedi. Olgun dindarlığın, iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini hatırlattı. Dürüstlük ve paylaşmanın, hak ve hukuka riayetin, insani erdemler adına ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunun altını çizen Bardakoğlu, mesajına şöyle devam etti: "İbadet bilinci içinde ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışmalı, kalp kırmaktan kaçınmalıyız. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız. Kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.