Hadi gözümüz aydın! Gönlünüzden ne koparsa!

Mezarlıklar bölgesinde çekilen bu fotoğraflar, Bayburt’ta bir “ilk”i yaşattı. Büyükşehir adedi olan ve su, çiçek, dua, kuran okuma gibi iş kollarından oluşan mezarlık ekonomisi, Bayburt’ta da sıçramış görünüyor. Bayburt Medya’nın çektiği görüntülerde, yaşları 8 ile 13 arasında değişen 3 çocuğun mezarlık girişinde, ellerindeki su şişeleri ile ziyaretçilerin etrafını sardığı görünüyor. Mintaha, Murathan H. ve Ömürcan B. isimli 3 çocuk Cuma dahil olmak üzere haftada 3 gün mesai yapıyor. Ziyaretçilere su hizmeti veren çocukların belirli bir tarifesi yok. Türkiye tarifesi, Bayburt için de geçerli: “Gönlünden ne koparsa.”

Hadi gözümüz aydın! Gönlünüzden ne koparsa!

Gönlünüzden ne koparsa!Mezarlıklar bölgesinde çekilen bu fotoğraflar, Bayburt’ta bir “ilk”i yaşattı. Büyükşehir adedi olan ve su, çiçek, dua, kuran okuma gibi iş kollarından oluşan mezarlık ekonomisi, Bayburt’ta da sıçramış görünüyor. Bayburt Medya’nın çektiği görüntülerde, yaşları 8 ile 13 arasında değişen 3 çocuğun mezarlık girişinde, ellerindeki su şişeleri ile ziyaretçilerin etrafını sardığı görünüyor. Mintaha, Murathan H. ve Ömürcan B. isimli 3 çocuk Cuma dahil olmak üzere haftada 3 gün mesai yapıyor. Ziyaretçilere su hizmeti veren çocukların belirli bir tarifesi yok. Türkiye tarifesi, Bayburt için de geçerli: “Gönlünden ne koparsa.”

Büyümeyen ama büyüyen şehirlerin en ilginç yaşamsal deneylerini uygulamaya geçirmekte gecikmeyen şehrimizde; kırmızı ışıkta cam ve aynanızı silmek için elinde süngerle size yaklaşan çocukları görmemiz yakındır. Hadi gözümüz aydın!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.