Güney’i kurtaran Küçükel, Güney’in kollarında öldü

Bayburt Postası - Tarih 13 Nisan 1992… Turgut Özal Cumhurbaşkanı, Süleyman Demirel ise Başbakan... Ahmet Küçükel ve Ülkü Gökalp Güney yazı geçirmek üzere Alanya’da, yan yana iki daire kiralıyor. Yine uzun yıllardır dostlukları süren halen de Ağrı Milletvekili olan Yaşar Eryılmaz’la birlikte Alanya’ya gidiyorlar. Akşam üzeri, Ülkü Gökalp Güney balkonda çiçek sularken, başının dönmesi üzerine kafa üstü bahçeye düşüyor. Yan balkonda oturan Küçükel de bunun en yakın tanığı. Güney’in nasıl düştüğünü gördüğü için merdivenden inip zaman kaybedemeyeceğine karar veriyor ve kendisini balkondan aşağı atıyor. İri vücudunun baskısı ile iki ayağının da kırıldığını fark ediyor. Buna rağmen sürünerek, Güney’in yanına ulaşıyor. Baygın durumdaki Güney’in başını çeviriyor.

Güney’i kurtaran Küçükel, Güney’in kollarında öldü

Güney’i kurtaran Küçükel, Güney’in kollarında öldüBayburt Postası - Tarih 13 Nisan 1992… Turgut Özal Cumhurbaşkanı, Süleyman Demirel ise Başbakan... Ahmet Küçükel ve Ülkü Gökalp Güney yazı geçirmek üzere Alanya’da, yan yana iki daire kiralıyor. Yine uzun yıllardır dostlukları süren halen de Ağrı Milletvekili olan Yaşar Eryılmaz’la birlikte Alanya’ya gidiyorlar. Akşam üzeri, Ülkü Gökalp Güney balkonda çiçek sularken, başının dönmesi üzerine kafa üstü bahçeye düşüyor. Yan balkonda oturan Küçükel de bunun en yakın tanığı. Güney’in nasıl düştüğünü gördüğü için merdivenden inip zaman kaybedemeyeceğine karar veriyor ve kendisini balkondan aşağı atıyor. İri vücudunun baskısı ile iki ayağının da kırıldığını fark ediyor. Buna rağmen sürünerek, Güney’in yanına ulaşıyor. Baygın durumdaki Güney’in başını çeviriyor.

Hemen parmağını ağzına sokup, nefes borusunu tıkamış olan Güney’in dilini oradan çekip çıkarıyor. İşte o an Güney yeniden nefes almaya başlıyor, hayata dönüyor.

Hastanede yattıkları gün, Ahmet Küçükel Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Şükrü Küçüşahin’e şunları söylemiş: "Ülkü’yü kurtarmak için hiç düşünmeden atladım. Ayaklarım kırıldı ama Ülkü ileride hareketsiz yatıyordu. Öldüğünü sandım. Can havli ile sürüne sürüne gittim."
Ülkü Güney ise olayın ardından olan biteni Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Şükrü Küçüşahin’e şu sözlerle özetlemiş: "Ahmet’e can borcum var, hayatımı kurtardı."

Bir Uludağ hatırası... Ahmet Küçükel ve Ülkü Güney...Tarih 20 Ağustos 2009… 17 yıl sonra… Günlerden Perşembe… Yer Çeşme… Akşamüstü, Çeşme’de iskelede "Boğuldu" sesleri ile birlikte koşuşturma başlayınca, Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, doktor olması nedeniyle hemen harekete geçip iskeleye koşturmaya başladı.

Yaklaştıkça seslerin, "Ahmet" çığlıklarına dönüşmesi üzerine, içini korku kapladı. Daha hızlandı. Kıyıya geldiğinde ilerideki dubanın üzerine Ahmet Küçükel’in çıkarılmaya çalışıldığını gördü. Hemen elbisesiyle denize girdi, yüzerek dubanın üzerine çıktığında, Küçükel hálá dubanın üzerine yatırılmaya çalışılıyordu. Elini önce Küçükel’in şah damarına bastırdı. O an durumu farketmişti ama yine de önce Küçükel’in ağzını açmaya çalıştı. Orda da katılaşmayı gördü buna rağmen yüzüstü yatırdı. O sırada yetişen bir iki doktorla birlikte suni teneffüs yoluna gitti. Ama yapacak bir şey yoktu.

Ahmet Küçükel Toprağa Verildi

İzmir Çeşme’de hayatını kaybeden Ankara Güven Hastanesi sahibi ve DYP Elazığ Eski Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Küçükel, toprağa verildi.

Cenaze töreninde bulunan Ülkü Güney, 17 yıl önce yaşananları hatırlayıp "Kadere bak" demişti. "17 yıl önce aynı durumdayken o beni kurtardı, şimdi o benim durumumda ama ben onu kurtaramadım."

Güney, "Yüzmeye gitmeden hemen önce beraber oyun oynadık. Sonra ’Hadi denize gidelim’ dedi. Biliyorum çok yüzer, uzun yüzer. ’Ben senin kadar genç değilim’ diye espri yaptım, o gitti."

Küçükel, memleketi Elazığ'da uğurlandı

Elazığ İzzetpaşa Camii'ne getirilen Ahmet Küçükel'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından doğum yeri olan Elazığ'ın merkez ilçesine bağlı İçme beldesinde defnedildi.

Cenaze namazına Bayburt Milletvekili Ülkü Güney başta olmak üzere eski bakanlardan AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar ve çok sayıda yeni ve eski Milletvekili ile Belediye Başkanı katıldı.

Ahmet Küçükel için TBMM'de de bir tören düzenlenmiş buradaki törene çok sayıda siyasetçi katılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.