Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa YAŞAM Gezi Çevre Zemherinin gerçek yüzü: Çoruh Nehri buz akıyor!

Zemherinin gerçek yüzü: Çoruh Nehri buz akıyor!

e-Posta Yazdır PDF

Çoruh'un gücü, zemheriye yetmedi...Bayburt Postası - Bayburt’ta  etkili olan soğuk hava, termometrelerde eksi 10 ve eksi 20'leri gösterirken, dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri ise buz tuttu. Son yılların en soğuk Ocak ayının yaşandığı Bayburt’ta aşırı soğuklarda açıkta kalan her şey dondu. Soğuk hava nedeniyle günlük yaşamın gittikçe zorlaştığı bölgede, seyrine doyum olmayan manzaralar da oluşuyor.

Gece eksi 20’lere kadar düşen hava sıcaklığı, Çoruh Nehri'nin bazı bölümlerinin buz tutmasına neden olurken, nehirde yer yer buz kalıplarının sürüklendiği görüldü.

Yaklaşık 1 haftadır aralıklarla süren kar yağışının ardından etkisini iyice hissettiren soğuk hava şartları hayatı olumsuz yönde etkilese de güzel görüntüleri de beraberinde getiriyor. Eskilerin ''zemheri'' diye adlandırdığı Ocak ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde, eksilerde seyreden hava şartlarının da etkisiyle Çoruh Nehri'nde yer yer buzlanmalar oluştu.

Diğer yandan Türkiye genelinde gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 33 dereceyle Erzurum’da ölçüldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında olan Bayburt’ta, özellikle geceleri sıcaklık büyük ölçüde düşüyor. Bayburt’ta son iki gündür devam eden aşırı soğuklarda geceleri sıfırın altında eksi 20’lere kadar düşen hava sıcaklığı, gündüzleri ise eksi 10 derece ölçülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 33, Ağrı'da eksi 28, Ardahan ve Kars'ta eksi 25, Bayburt'ta eksi 21, Erzincan'da eksi 18 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklığının Ardahan'da eksi 12, Erzurum'da eksi 11, Kars ve Ağrı'da 10, Bayburt'ta eksi 8, Erzincan'da eksi 5, Iğdır'da eksi 4 derece olması bekleniyor.

 

Yorumlar (1)add comment

murat diyor ki:

bu soğuk bizim içimize işlemezse biz rahat edemeyiz :D
21 Ocak 2012

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazartesi, 23 Ocak 2012 19:48 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 151 konuk çevrimiçi

Gezi Özel

 

Doğanın gücüyle burun buruna...

Rafting tıpkı insan yaşamı gibi inişli çıkışlı,  kah hızlı kah yavaş akan ne...

 

Haçka Yaylası için en pratik çözüm bu!

Karadenizli sorunlara pratik çözümler üretmekle mahir. Şenliklere hazırlanan yaylala...

 

Bereketin Bayburt toprağı ile buluşmasına tanıklık edin

Uzun zamandan beri beklenen bereketli yağmurlar, son günlerde Bayburt semalarından eksi...

 

'En büyük problem ağaçsızlık'

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Uslu; doğu illerinde en b...

 

Gurbetçi Sorkunlulardan örnek davranış

UNUTULMAYAN HİZMETLERİstanbul’da bulunan Bayburt’un Aydıntepe İlçesine bağlı So...

 

Keklik meselesi…

Rivayet odur ki, güzide ve ebedi komşumuz Trabzon’dan, Gençosman köyümüz civarına...

 

TEMA’yla yeni baştan Bayburt

UNUTULMAYAN YATIRIMLARTEMA'nın kırsal kalkınma projelerinin en önemlisi Bayburt'ta se...
AddThis Social Bookmark Button

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3691055

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği