Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa YAŞAM Genel Zor bir hayat ve zorluk tanımayan bir öğretmen…

Zor bir hayat ve zorluk tanımayan bir öğretmen…

e-Posta Yazdır PDF

Evlerinin çökmesi sonucu zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan bir aile ve o ailenin imdadına yetişerek hayata tutunmalarını sağlamaya çalışan bir öğretmen… Bayburt merkeze bağlı Nişantaşı Köyü’nde ikamet eden 6 nüfuslu ailenin bakımsız olan evlerinin yıkılmasıyla başlayan zor hayatı, aynı köyde görev yapan ve zorluk tanımayan bir öğretmenin verdiği insanlık dersiyle mutluluğa dönüşmek üzere.

Uzun yıllar tadilat görmediği için evi yıkılan Kostik ailesinin imdadına Nişantaşı İlköğretim Okulu Müdürü Ali Kemal Ardıç yetişti.

Haber & Fotoğraf: Murat Okutmuş

9 aydır, tek bir odada yaşıyorlar…

3 oda 1 salon ahşap bir yapıdan oluşan ve çökmesi sonucunda geriye kalan tek bir odada yaşam sürdüren Kostik ailesi, yaklaşık 9 aydır zor şartlar altında hastalıklarla mücadele ediyor. Yaşları 70’in üzerinde olan aile büyükleri Esat ve Hanımkız Kostik hastalıklarla mücadele ederken, evin oğlu Murat Kostik ise anne babasının hasta hali dolayısıyla sürekli bir işte çalışamıyor.

Evin büyüklerinden Hanımkız Kostik, bakımsızlık sonucu çökmek zorunda kalan evlerini kaybettiklerini fakat Ali Kemal öğretmenin yardımlarıyla tekrar sığınacak bir yapıya kavuşacaklarını anlatıyor: “Evimiz senelerdir damlıyordu ama idare ediyorduk. Mart ayında yıkıldı. Yağmur yağdığında sadece bir odada toplanıyoruz. Köyümüzün öğretmeni Ali Kemal Hoca önderlik edince, insanlar bir araya geldi ve orayı yaptık. Ama şu an için bitiremedik. Evin döşemesi, dış kaplaması eksik.”

Hanımkız Kostik evin yıkılma anında büyük bir facia atlattıklarını söyleyerek, yıkılma anında evin gelini Nurcan Kostik ve o zaman 40 günlük olan Canan Kostik’in ezilme tehlikesi geçirdiğini anlatıyor. Faciayı ucuz atlattıklarını ifade eden Kostik, “Allah’a şükür bir şey olmadı” diyor.

Ev inşaatı için çalmadık kapı bırakmadı…

Resmi ve özel kuruluşlardan sağladığı destekler, hayırsever ailelerden topladığı yardımlar ve kendi çabasıyla örnek bir davranış sergileyen Okul Müdürü Ali Kemal Ardıç, Kostik ailesi için inşaatını başlattığı evin yüzde 70’inin tamamlanmasına vesile oldu.

Ev inşaatı için kurumları ve kişileri seferber eden Ardıç, süreci kısaca şöyle anlatıyor:

Ali Kemal Ardıç“2010 Mart ayında köyde gezerken evlerinin yıkıldığını öğrendik. Çocukları Barış Kostik öğrencim. Ona da sordum. Gittik, gördük durum vahimdi. Hemen o gün malzemelerini aldık. Ağaçlar vardı, onları biçtirdik ve inşaata başladık. Bayburt Valiliği destek oldu, çimento ve demirinin bir bölümünü aldık. Baykes Tuğla Fabrikası ev için lazım olan tuğla fiyatının bir miktarını almadı. Çevremizde bir seferberlik başlattık. Köylüye de işçiliğini yaptırdık. Kendi çevremden topladığım parayla çimento aldık. Arpalı ve Akşar Belediyeleri’nden kum istedik, verdiler.  İl Özel İdaresi’nden taşımalar için iş makinelerini aldık. Çatısını da bir şekilde hallettik. Kapılarını Amasya’da teyzeme aldırttım. İstanbul’da tanıdıklarımdan para topladım kalan borçları kapattık. En son sıva malzemesini aldık.

Evin şu an boya malzemesi eksik. Onu da Trabzon’da bir boyacı karşılayacak. Kale bodurlarını ise yine Trabzon’dan bir fırıncı esnafı karşıladı. Evin şu an için yüzde 70’i bitmiş durumda. Ev bir şekilde biter ancak bu ailenin bir televizyon ve bir kanepe dışında eşyaları da yok. Onun içinde artık Bayburt esnafının kapısını çalacağız.”

EDİTÖR: Öğretmenlik görevine ilk olarak Nişantaşı Köyü İlköğretim Okulu’nda başlayan ve 9. yılını tamamlayan Ali Kemal Ardıç, öğretmenliğin sadece okulda ders vermekle sınırlı olmadığını; Kostik ailesi için verdiği insanlık dersiyle ortaya koyuyor. Yaptıkları ve başardıklarıyla rutin görevinin dışına çıkıp, daha fazla sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Ali Kemal Ardıç gibi eğitimcilerin; her köyde, her okulda var olmasını diliyor, “İyi ki varsın, Ali Kemal Hoca…” diyoruz.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (24)add comment

ismail aslan diyor ki:

Allah kolaylık versin..
08 Nisan 2011

Pınar diyor ki:

Allah razı olsun senden hoca. Rabbımde sana cennetde bır kosk nasıp etsın ıns.
24 Mart 2011

nurettin yazıcı diyor ki:

yürekden seni tebrik ederim hocam sag olun bir köylun olarak senden gürür düydüm bizi onurlandiniz sag olun
02 Şubat 2011

nurettin yazıcı diyor ki:

Yürekden sizi tebrik eder teşekürlerimi borç bilir köylüğm olmandan gurur düyarim bizi onurlandirdin sana minetdarim
02 Şubat 2011

alper arslan diyor ki:

helal olsun kardeş
30 Ocak 2011

Tuncay Canoğlu diyor ki:

Sevgili kardeşim beni gerçekten çok duygulandırdın. Güzel ülkemizin senin gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var. Yüreği güzel kardeşim Rabbim seni bu garipleri sevindirdiğin gibi her zaman sevindirsin. Bu çorbada bizlerinde tuzu olur inşallah. Allahım bu gibi güzel işlerin içinde olanlara daim yardım eylesin. Seni seviyorum güzel kardeşim. Selam ve dua ile
26 Ocak 2011

nihan diyor ki:


Sizi içtenlikle kutluyorum.Belli ki siz de gerçekten bir öğretmen ruhu var.Olanları ve yaptıklarınızı takdir duygusuyla okudum.Meslektaşımın benimle aynı çizgide olması öğretmenlik tanımının içine paylaşımı, özveriyi ,sosyal sorumluğu katması beni çok ama çok mutlu etti.Geleceğin mimarı olan öğretmen arkadaşım yanındayım.Nihan Kabakçı.
13 Ocak 2011

hülya özkan diyor ki:

İYİ Kİ VARSINIZ .SİZLERİ GÖRÜNCE UMUTLAR TÜKENMİYOR.
13 Ocak 2011

cemile serin diyor ki:

Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yaşatır, ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” der..idealist öğretmenimizi,çağdaş eğitim anlayışıyla birlikte toplumsal duyarlılığı dolayısıyla kutluyorum..Hala iyi İNSAN ların var olduğunu bilmek gerçekten çok keyifli..
12 Ocak 2011

Asuman Yer diyor ki:

Hocam siz sütünüzün geregini yapıyorsunuz.Ne mutlu sizi sizi doğuran anneye ki o annenin ellerinden öpmeliyiz.Yaptığınız her şey bin misli olarak size geri dönsün.Siz güneşte kalan deniz yıldızını denize atarak hayata geri döndürdünüz.Ellerinizden hürmetle öpüyorum.Ne mutlu sizin gibi ögretmenler oldukça gün kararmıyacaktır.
02 Ocak 2011

maria mina diyor ki:

sevgili hocam yüreğinize sağlık allah razı olsun
31 Aralık 2010

osman işçi diyor ki:

kardeşim başarılarının devamını dilerim.arkadaşlarımızın bu tip hayırlı işlerde verdiği çabayı görünce dahada azimleniyor ve geleceğe ümitle bakabiliyoruz
30 Aralık 2010

HALİM TURAN OĞULLUK diyor ki:

HOCAM BAŞARACAĞIZ DEDİN VE BAŞARDIN .EVET 2002 YILI EYLÜL AYINDA BAYBURT AİİLK ATAMA GELMİŞTİN ÇAYKARALI KARDEŞİM VE SEKİZ YILDIR AYNI KÖYDESİN DOKUZUNCU YILINDA HİZMETİNİ BU ESERİNLE TAÇLANDIRDIN ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN
30 Aralık 2010

kadriye diyor ki:

Allah iyi insanları bu dünyadan eksik etmesin. Dünya onlar üzerine dönüyor. Allah razı olsun.
30 Aralık 2010

canan diyor ki:

helal olsun onurlandım gururlandım insanlık ölmemiş daha sizin gibi duyarlı öğretmenler olduktan sonra çocuklarımızın geleceği parlaktır allah yolunuzdaki tüm engelleri kaldırsın yolunuz açık olsun inşallah ... saygılar..
30 Aralık 2010

Ahmet ARSLANTAŞ diyor ki:

Saygıdeğer arkadaşım yaptıklarınla birkez daha gurur duydum.
29 Aralık 2010

Hikmet SAÇANLI diyor ki:

Ali Kemal Öğretmenime Yaptığı bu hizmetlerden dolayı bir insan olarak teşekkür...KTU Fatih.Eğitim Fak SINO 2002 Mezunu. Haçkalı Baba Yrd Oda Arkdasın....
29 Aralık 2010

Derviş İSMAİL diyor ki:

Merhaba Öğretmenim,
Başaracağını biliyordum.
Senin bu azmin karşısında hiç bir şey dayanmaz. Yolun açık olsun.
29 Aralık 2010

Şahin Demir diyor ki:

hocam başarılarınızın devamını dileriz. haberi okuyunca varlığınıza sevindik.
29 Aralık 2010

nuran avcı diyor ki:

Kemal hocam, hani mantarlar vardır bir çıkar bin olur dilerim senden de binlerce daha olur, allah senin gibi öğretmenler nasip etsin çocuklarımıza, hele ki varsın güzel insan...
29 Aralık 2010

Kadir İŞCAN diyor ki:

ALLAH TUTTUĞUNU ALTIN ETSİN HOCAM..UTANMAMIZ GEREKİR ESNAF OLARAK YARDIMDA BULUNURUZ.BAYBURT PAZARI ESNAFI OLARAK PAZARA BEKLERİMM.
29 Aralık 2010

Yusuf Yıldızoğlu diyor ki:

bu el saygıyla öpülür sadece.. Allah Ali Kemal Hocaların eksikliğini vermesin.
29 Aralık 2010

burak eskici diyor ki:

BENİM KÖYÜMÜN YÜREĞİ BÜYÜK ÖĞRETMENLERİNE BÖYLE GÜZELLİKLER YAKIŞIR...BEN BİR ÖĞRETMEN OLARAK ALİ KEMAL HOCAMIN YAPTIKLARINI KENDİME YOL ÇİZDİM... HELAL OLSUN HOCAM SİZE.... GÜNÜMÜZDE İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN HALA BİRİLERİ VAR DEMEKKİ;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????
29 Aralık 2010

Cuma ADIBEŞ diyor ki:

Allah razı olsun...
29 Aralık 2010

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Perşembe, 28 Nisan 2011 02:20 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 123 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Yaşam Özel

 

Yüzyıllardır sönmeyen ocak

''İspir, Aşkale, Kelkit, Tercan, Otlukbeli, Yağmurdere gibi yerlerin bütün zirai işl...

 

İstanbul'da "büyüyen" Bayburt!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2009 ...

 

Bayburtlu'nun Trabzon sevgisi!

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Trabzon’da yaşayanlar arasında 3.632 Bayburt’lu...

 

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Amerika’da yaşayan Anna Javis isimli kişi annesini kaybettikten sonra 1908 senesinde a...

 

Bayburt’ta Nevruz Bayramı kutlamaları

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Nevruz’u kutladı. Üniversite kampusündeki bayram ...

 

“Cansız Usta”dan, ahşap yayığa hayat öpücüğü

Tahtını elektrikli yayığa kaptıran “ahşap yayık”, yine başköşeye oturmaya ha...

 

“On beşimi vermeyen, …!”

Bu gece Ramazan ayının 15. gününe gireceğiz. Yani, bu gece evlerde rahat yok. Kapıla...

 

Belediye’den her gün 200 kişiye iftar

Bayburt Postası – Bayburt Belediyesi, kurduğu çadırda Ramazan boyunca her gün yakla...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3690822

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği