Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa YAŞAM Genel Hem evlilikte hem boşanmada lider

Hem evlilikte hem boşanmada lider

e-Posta Yazdır PDF

İstatistiki  Bölge Birimleri Sınıflamasına göre, evlenme ve boşanmada da bölgemiz liderliği kimseye kaptırmadı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’u kapsayan TRA1 İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması’nda 2010 yılının ilk çeyreğine ait veriler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, TRA1 bölgesine ait evlenme ve boşanma istatistikleri hakkında bilgiler verdi. Karaibrahimoğlu, bölge toplamında evlenme sayısının bin 601, boşanma sayısının da, 178 olduğunu kaydederek, “Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesinde evlenenlerin 1.601 kişi, boşanmalar ise 178 olarak tespit edilmiştir.” dedi.

Türkiye genelindeki evlenme sayısının 96 bin 841, boşanma sayısının da, 30 bin 773 olduğuna dikkat çeken Karaibrahimoğlu, “Evlilikleri yaş grubuna göre incelediğimizde, erkekler için en fazla evlenilen yaş 25 ile 29 olurken, kadınlarda ise, 20 ile 24 yaş arasında olduğu görülüyor. Bunun yanında 16 ile 19 yaş grubunda 47 erkek evliliğine, 407 de bayan evliliğine rastlıyoruz. Rakamlar da gösteriyor ki, bölgede oldukça küçük ve genç yaşlardaki bayanların evliliğinde yoğunluk var.” diye konuştu.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Adnan Karaibrahimoğlu, bölgenin verileriyle Türkiye verileri kıyaslandığında, evliliklerin çok daha fazla olduğunun ortaya çıktığını dile getirerek, “Bölgemizde ki evlilik oranı, Türkiye toplamı içerisinde önemli bir büyüklüğe sahipken, boşanması sayısı da, bir o kadar küçük paya sahip.” dedi.   

Öte yandan 2010 yılının ilk çeyreğine ait olan sayıların, yıl sonuna kadar en az 5’e katlanması beklenirken, buna gerekçe olarak da, bölgede evlilik ve düğün sezonu için yaz mevsiminin seçilmesi gösterildi. Düğün ve evliliklerinin genellikle Mayıs ayından sonra artmaya başladığı bölgemizde, nikah dairelerindeki en yoğun dönem de, yine Mayıs ve Ekim ayları arasını kapsıyor.

 

Yorumlar (0)add comment

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazar, 01 Nisan 2012 08:12 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 127 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Yaşam Özel

 

Yüzyıllardır sönmeyen ocak

''İspir, Aşkale, Kelkit, Tercan, Otlukbeli, Yağmurdere gibi yerlerin bütün zirai işl...

 

İstanbul'da "büyüyen" Bayburt!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2009 ...

 

Bayburtlu'nun Trabzon sevgisi!

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Trabzon’da yaşayanlar arasında 3.632 Bayburt’lu...

 

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Amerika’da yaşayan Anna Javis isimli kişi annesini kaybettikten sonra 1908 senesinde a...

 

Bayburt’ta Nevruz Bayramı kutlamaları

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Nevruz’u kutladı. Üniversite kampusündeki bayram ...

 

“Cansız Usta”dan, ahşap yayığa hayat öpücüğü

Tahtını elektrikli yayığa kaptıran “ahşap yayık”, yine başköşeye oturmaya ha...

 

“On beşimi vermeyen, …!”

Bu gece Ramazan ayının 15. gününe gireceğiz. Yani, bu gece evlerde rahat yok. Kapıla...

 

Belediye’den her gün 200 kişiye iftar

Bayburt Postası – Bayburt Belediyesi, kurduğu çadırda Ramazan boyunca her gün yakla...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3690803

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği