Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücülerin emniyet kemeri kullanımlarını araştırdı. Araştırma sonucuna göre Bayburt, şehir içinde emniyet kemerinin en az kullanıldığı illerden biri oldu. İllerde emniyet kemeri kullanımını belirlemek için özel denetim ekipleri kuran Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içinde ve şehir dışında araştırma yaptı. Araştırma sonucunda şehir içinde emniyet kemeri kullanmayan sürücülerin şehir dışında daha duyarlı oldukları gözlendi. Konuyla ilgili hazırlanan rapora göre emniyet kemerinin şehir içinde en çok kullanıldığı il yüzde 98 ile Sinop olurken, Bayburt en az kullanılan şehirler sıralamasında 4. oldu.
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehirde de emniyet kemerinin çok fazla takılmadığı görüldü. Şehir dışında emniyet kemeri kullanımı sevindirirken trafik ekiplerinin bu rapordan sonra denetimlerini artıracağı öğrenildi.
İllerde emniyet kemeri kullanımını belirlemek için özel denetim ekipleri kuran Emniyet Genel Müdürlüğü, illerde trafik ekiplerine talimat vererek sürücülerin emniyet kemeri kullanımlarını inceledi. Ekipler ayrı ayrı hem şehir içi hem şehir dışında sürücülerin emniyet kemeri kullanımlarını araştırdı. 81 İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan çalışmalar değerlendirilerek rapor haline getirildi. Kazalarda, ölüm ve ağır yaralanmaları en aza indiren kemer kullanımında iç açıcı olmayan sonuçlara ulaşıldı.
Bayburt, emniyet kemeri kullanımında sınıfta kaldı
Emniyet kemeri kullanımlarını içeren rapora göre aralarında Bayburt’un da bulunduğu bir çok il, emniyet kemeri kullanımında sınıfta kaldı. Rapora göre şehir içinde en az emniyet kemeri kullanımı yüzde 3 Kocaeli, yüzde 6 Amasya ve Van, yüzde 7 Bayburt, yüzde 8 Kırıkkale, Kars ve Sakarya, yüzde 13 Aydın, yüzde 16 Ağrı, yüzde 18 Siirt ve yüzde 24 Konya oldu.
Uzmanlara göre şehir içi trafikte emniyet kemeri takılmamasını ise mesafelerin genelde kısa olması ve 'bir şey olmaz' düşüncesiyle hareket edilmesine bağlıyor.
Sürücüler şehir dışında daha duyarlı
Raporda şehir dışında emniyet kemeri kullanımları da yer aldı. Şehir dışı trafiğinde en çok kemer kullanılan il yüzde 98 ile Artvin oldu. Artvin'i yüzde 95 ile Kilis, yüzde 94 ile Kırıkkale, yüzde 90 ile Bingöl izledi. Şehir dışında emniyet kemeri kullanım oranı ortalama yüzde 79 oldu. Böylece yüzde 90 rakamının biraz gerisinde kalındığı görüldü.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bu rakamların ardından polis ve jandarma trafik birimlerine bir genelge göndererek emniyet kemeri kullanımının denetimlerle yüzde 100'e çıkarılması talimatını verdiği öğrenildi.

- İki sevgilinin Kasım buluşması
- Başkan Polat’tan geleneksel bayram ziyaretleri
- Protokolden bayram mesajları
- Bayburt, Van depremine duyarsız kalmadı
- Saatlerinizi geri almayı unutmayın!








