Gazze unutulmadı

Heidenheim Bayburt Kültür  ve Dayanışma Derneği tarafından Filistin için Bayburtlular Gecesi Aalen`de bulunan Büyükaşık Düğün Salonu`nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yunus Coşkuner`in yaptığı geceye Bayburt Milletvekilimiz Ülkü Gökalp Güney, Kültür Eski Bakanı ve Tarihçi Yazar Namık Kemal Zeybek misafir olarak katıldılar. Filistin - Gazze yardımı için düzenlenen geceye civar şehirlerden ve Avrupa`nın değişik yerlerinden gelen çok sayıdaki Bayburtlu, birbirleri ile hasret giderdiler.  

Gazze unutulmadı

Namık Kemal Zeybek, Ülkü Gökalp GüneyHeidenheim Bayburt Kültür  ve Dayanışma Derneği tarafından Filistin için Bayburtlular Gecesi Aalen`de bulunan Büyükaşık Düğün Salonu`nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yunus Coşkuner`in yaptığı geceye Bayburt Milletvekilimiz Ülkü Gökalp Güney, Kültür Eski Bakanı ve Tarihçi Yazar Namık Kemal Zeybek misafir olarak katıldılar. Filistin - Gazze yardımı için düzenlenen geceye civar şehirlerden ve Avrupa`nın değişik yerlerinden gelen çok sayıdaki Bayburtlu, birbirleri ile hasret giderdiler.

 

Gecede ayrıca yardım kampanyası için mini bir kermes düzenlendi. Ayrıca özel olarak Bayburt`tan getirtilen Bayburt şehrini anlatan yağlı boya tablolar da açık arttırma ile satıldı. Gecede başta Yudum olmak üzere Muhsin Bayburtlu, Önder Özoğul, İbrahim Türkmenli ve Sinan Gürses`in yöresel türküleri coştururken, davul ve zurna eşliğinde birlikte halay çekildi. Bayan folklör ekibinin gösterisi de geceye renk kattı.

Heidenheim Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Temel, gecenin gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara ve katılan herkese teşekkür etti. Başkanın konuşmasının ardından Milletvekilimiz Ülkü Gökalp Güney davetlilere seslenerek Bayburt`a tatil dahi olsa gelmelerini ve memleketlerine yatırım yapmalarını istedi.

Kürsüye gelen Namık Kemal Zeybek de esprileri ile salondakileri güldürdü ve bazı anılarını anlattı. Dernek tarafından çevre illerden gelen Bayburt dernek temsilcilerine, sponsor işadamlarına ve Bayburt`un tanıtımında emek verenlere birer plaket verildi. Gecede elde edilen tüm gelirler Filistin’e bağışlandı.

Gecede plaketler verildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gurbetçilerle hasret giderildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.