Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa YAŞAM Etkinlik 3. BEKDER Onur Ödülleri verildi

3. BEKDER Onur Ödülleri verildi

e-Posta Yazdır PDF

Bayburt Postası - Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından verilen ve merakla beklenen BEKDER Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen gece, her yıl olduğu gibi yine renkli görüntülere sahne oldu. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen özel organizasyonda, Bayburt’ta ve ülke çapında yapmış olduğu hizmetlerde başarılı olan beş isim ödüle layık görüldü.

Ödül programında bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt’u Bayburtlu olarak yücelten isimlerin ödüllendirilmesini anlamlı bulduğunu ifade etti. 

“Bu yaşıma kadar Bayburtlu olarak tanıdığım tüm arkadaşlarımda şunu gördüm. Bayburtlu olmaktan onur duyuyorlar. Bayburtlu olmaktan onur duyan bu insanların içerisinden Bayburt’a gerçekten faydası dokunmuş, ülke kamuoyunda Bayburt’u Bayburtlu olarak yüceltmiş bu isimlere Onur Ödülü vermek güzel bir şey. Bu onların gururunu ikiye katlar.” diyerek sözlerine devam eden Vali İpek, organizasyonu düzenleyen BEKDER'e teşekkür etti.

Konuşmasında Bayburt’un bölgede bir medeniyet diyarı olduğunu ve bölgenin M.Ö. yapılmış tek eserinin Aydıntepe Yeraltı Şehri olduğunu ifade eden Vali İpek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayburt bu bölgede şehir olarak adlandırılan tek yerdir. İnsanlar şehre gittim dediği zaman Bayburt’a gittiği anlaşılır. Bu anlamda tarihi ve yurtsever olarak bu kadar zengin olan Bayburtlu’nun Bayburtlu olmakla gurur duymasını çok normal ve tabii karşılıyorum” 

BEKDER Başkanı Mete EmirProgramın açılış konuşmasını yapan BEKDER Başkanı Mete Emir ise BEKDER tarafından kurumsal hale getirilen bu organizasyon için her geçen yıl daha yoğun bir ilgi gördüklerini ifade etti.

Bayburt’ta sivil toplum kuruluşlarının daha çok eleştirmek için var olduğunu belirten Emir, “Ancak şunu iyi biliyoruz ki, vefası olmayan bir kentin yarını da olmaz. Dolayısıyla kente katkı sağlayan tüm insanlara da vefa borcunu ödemek yine sivil toplum kuruluşlarının bir görevidir” dedi.

Üçüncü defa gerçekleştirilen BEKDER Onur Ödülleri organizasyonunun kolay hazırlanmadığına vurgu yapan Emir, yoğun çaba sarf eden dernek üyelerine teşekkür etti.

BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, gecenin en çok merak edilen bölümüne geçildi.

BEKDER jürisi tarafından belirlenen ve her yıl olduğu gibi sürpriz tutulan ödül sahipleri, yine tören gecesi açıklandı. Bayburt’ta eğitime ve kent hayatına katkıda bulunan hayırsever iş adamları Kazım Erdem ve Fahrettin Evsen, ülke çapında üstün hizmetlerde bulunan İmar ve İskân eski Bakanı Erol Tuncer, Türk Musikisi ve Edebiyatı’na katkılarından dolayı müzisyen ve yazar Fırat Kızıltuğ ile Bayburt’un ilk fotoğrafçılarından Ahmet Yavuz, BEKDER Onur Ödülleri’ne layık görüldü.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla düzenlenen tören, TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konserin ardından sona erdi. Programa Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Kur. Albay Zeki Karataş, BEKDER Başkanı Mete Emir, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: 3. BEKDER Onur Ödülleri’ne layık görülen başarılı hemşehrilerimizin kısa hayat öyküleri ve ödül töreninde yaşananlar çok yakında Bayburt Postası'nda olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (12)add comment

Gürsan ÇİL diyor ki:

Bekder yönetim kurulunun 3. kez gerçekleştirdiği ödül töreni çok muhteşem olmuş.Arkadaşım Mete ve ekibini canı gönülden kutlarım. Çok çalışıp yüzlerinin akıyla çıkmışlar. Teşekkür ederim.İyiki böyle güzel organizasyonlar var. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.
15 Ocak 2012

S.Zeki KARABULUT diyor ki:

Vefa örneği bir davranış.Bayburta her alanda hizmeti dokunan ve bu insanları gelecek kuşağa tanıtan BEKDER camisanı cani gönülden tebriklerimi sunuyoru.İyiki varsınız .Yolunuz açıkolsun
11 Ocak 2012

Nihat Altun diyor ki:

Vidyosunu izledim duygulandım ortaokuldan sınıf arkadasım önder karaoğlu ve mete bey ile bekderi tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Bayburda cok şey vereceksiniz. Dursun bey müdürümüzdü onu da fotolarda gördüm.saygılar sunarım.
09 Ocak 2012

NECATİ MERCİMEKOĞLU diyor ki:

Bayburtu muzun kalender ve mümtaz şahsiyetlerini sizin aracılığınızla hem yakinen tanıyor hemde bilmediğimiz yönlerini öğreniyoruz...Bu gecede ödüle layık görülen değerli büyüklerimi içtenlikle kutlarım..Bu yaptığınız güzel hizmet ve sunumdan dolayı şahsınıza ve emeği geçen herkese özellikle Bekderin Başkanı Mete Emir ve Önder Karaoğluna teşekkür ederim. Sayenizde gurbette yaşayan hemşerilerimizle hasret giderdik...Bu soğuk kış akşamını fevkalede ısıttınız..Bayburtta bu tür sosyal etkinliklere çok ihtyaç var...Şahane bir geceydi ,tek kelimeyle mükemmeldi...Emeğinize,Gönlünüze,Yüreğinize Sağlık....
09 Ocak 2012

BEKİR BOZLAK diyor ki:

ESSELAMUN ALEYKÜM DEĞERLİ BÜYÜKLERİM BÜROKRAT BEYLER ALLAH İÇİN HİÇ KİMSE İNKAR EDEMEZ KAZIM ERDEM BEYİN YAPTIKLARINI AMA GINA GELDİ DERLER BİZİM ORDA HER ÖDÜL TÖRENİNDE'DE ADAMA ÖDÜL VERİLİMEZKİ YAHUU EMİN OLUN EVİNDE ÖDÜL KOYACAK YERİ KALMAMIŞTIR. SAADETE GELELİM HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.
09 Ocak 2012

Yunus Emre Tïürkkan diyor ki:

Bekder'i kutlarız ve çalışmlarında başarılar dileriz. programda emeği geçen tüm dernek üyelerine ama özellikle Mete Emir ve Önder beye teşekkür ederim.
09 Ocak 2012

hasan danzutluoğlu diyor ki:

BEKDER'i tebrik ediyoruz. memleketine hizmeti geçmiş bundan sonrada hizmetten kaçınmayan insanlarımıza vefa duygusu göstermesi takdire şayan bir durumdur. organizasyon mükemmeldi. üniversite rektörünün dışında tüm hazirunun katılımı dikkat çekti. bugüne kadar kazım erdemin bayburt üniversitesine yapmış olduğu yatırımlar özellikle fakülte binası ve bundan sonraki dönemlerde yapacağı yatırımlar için verilen ödül çok anlamlıydı ve bence geciktirilmiş bir ödüldü. bugüne kadar bu ödülü üniversite rektörü tarafından verilmesi gerekirken , bu üzüntü verici durumu, BEKDER telafi ederek açığı kapatmış oldu. kazım erdem amcamıza çok teşekkür ederiz bundan sonrada bu tür yardımlarının devamını bekleriz. iyiki varsın bekder -iyiki varsın kazım erdem ve diğer yardımsever büyüklerimiz. bayburt ve bayburtlular sizleri her zaman minnet ve şükranla anacaktır.
09 Ocak 2012

GÜRSEL KARAPINAR diyor ki:

Bayburt Bilim ,Eğitim ve Kültür Derneği , birinci ve ikinci yılnda güzel şeyler yazmıştık,kaliteyi yakalayacağını beyan etmiştik..Evet üçüncü yılında , üstüne koyarak devam ediyor..Bizleri yanıltmadı,ağaç meyva vermeye başladı.. Ödüllerde yüzde yüz isabet sağlamışlar..Şunlarada verileydi diye eleştiri gelebilir..Başkan ve yönetimi bunlarıda hoş karşılamalı...Burdan daha iyiyi yakalamak için , FAALİYET noktasında eleştirilerim olabilirdi, yanlış anlaşılır diye Bayburt ziyaretimde yönetime söylemeyi görev adlediyorum..Sayın Başkan Mete Emir ve yönetimini,üyelerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.Sizlerle gurur duyuyoruz..
08 Ocak 2012

Salih CENGİZ diyor ki:

Bu muhteşem gecede orada olabilmeyi çok isterdim..3.BEKDER ödülüne layık görülen değerli büyüklerimi içtenlikle kutlar, bu anlamlı ve mükemmel organizasyonu gerçekleştiren başkan sayın Mete Emir'in şahsında tüm BEKDER yönetimini yürekten tebrik eder, memleketim adına şükranlarımı sunarım. Selam ve saygılar.
08 Ocak 2012

faruk nafiz kılıçalan diyor ki:

tebrik ediyorum, ödül seçimi çok isabetli olmuş ve ödüle layık görülen muhteremler ziyadesiyle bu ödülü haketmiş değerli hemşehrilerimizdir... dikkate şayan olan, bazı derneklerimizde icrai görev (!!!) ve hizmet (!!!) sunan hemşehrilerimizin süflî siyasetlerini her zeminde fırsata dönüştürme gibi bir endişe ve zihniyetin olmamasıdır.. dernek veya diğer benzer organizasyonlarda, etkin ve mer'i siyasetlere yağ çeken dernek yönetimlerine ve özellikle neo/siyaset bezirganlarına; bu ödül törenin de gördüğümüz gibi hak edenlere değer verilmesi ve siyasetten ber'i sadece memleket aşinalarının yüceltilmesi ülküsü kapak olsun...

mete bey kardeşimi ve yönetimini yürekten tebrik ediyorum..
08 Ocak 2012

sebahattin saral diyor ki:

İpek yolu,Tren için,büyük ödül ne zaman olcak!,yürekten bekliyoruz,Bayburtlum.
08 Ocak 2012

BARIN diyor ki:

BEKDER'i yürekten kutluyor devamını dilerim.
08 Ocak 2012

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Pazartesi, 30 Nisan 2012 19:04 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 151 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Yaşam Özel

 

Yüzyıllardır sönmeyen ocak

''İspir, Aşkale, Kelkit, Tercan, Otlukbeli, Yağmurdere gibi yerlerin bütün zirai işl...

 

İstanbul'da "büyüyen" Bayburt!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2009 ...

 

Bayburtlu'nun Trabzon sevgisi!

Başka ilin nüfusuna kayıtlı olup Trabzon’da yaşayanlar arasında 3.632 Bayburt’lu...

 

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Amerika’da yaşayan Anna Javis isimli kişi annesini kaybettikten sonra 1908 senesinde a...

 

Bayburt’ta Nevruz Bayramı kutlamaları

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Nevruz’u kutladı. Üniversite kampusündeki bayram ...

 

“Cansız Usta”dan, ahşap yayığa hayat öpücüğü

Tahtını elektrikli yayığa kaptıran “ahşap yayık”, yine başköşeye oturmaya ha...

 

“On beşimi vermeyen, …!”

Bu gece Ramazan ayının 15. gününe gireceğiz. Yani, bu gece evlerde rahat yok. Kapıla...

 

Belediye’den her gün 200 kişiye iftar

Bayburt Postası – Bayburt Belediyesi, kurduğu çadırda Ramazan boyunca her gün yakla...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3690635

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği