Erzincan depreminin 23. yılı

Erzincan'da, 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı.

Erzincan depreminin 23. yılı
Erzincan'da, 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı. Depremin 23. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde, dualar okundu. Protokol üyeleri, depremde hayatını kaybedenler anısına mezarlığa yaptırılan anıta ve ölenlerin kabrine karanfil bıraktı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, bu acıları artık yaşamak istemediklerini belirterek, "Depremin öldürmediğini, sağlam yapılmayan ve deprem anında hemen yıkılan binaların öldürdüğünü hiç bir zaman unutmamalıyız" diye konuştu.

Türkiye'nin gerçeği olan depremi en yakından hisseden illerin başında Erzincan geldiğini vurgulayan Kahraman, "1939 depremi, 1992 depremi bu ilde birçok cana mal oldu. Önemli olan husus artık depremle yaşamayı öğrenebilmek, evlerimizi işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Türkiye'nin en düzenli, imarı en düzgün illerinden birisiyiz. Ancak depremle ilgili eksiğimiz yok diyemeyiz. Bu konuda bütün ilgili kurumlar çalışmalarına kararlıkla devam etmelidir" dedi. 

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise 1992'deki depremde 653 kişiyi kaybettiklerini belirterek, "O günden bugüne kadar Erzincanlılar olarak şehrimizi imar ettik. Geçmişten yaşadığımız bu sıkıntılardan dersler çıkardık" diye konuştu.

Anma programına Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müftüsü Yavuz Karabayır ile vatandaşlar katıldı.

Erzincan'da 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde 653 kişi hayatını kaybetmişti.
(AA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.