En güzel mahkeme kararı: “O çöplük yeşil bir vaha olacak”

Bahar aylarının başlangıcı ile birlikte ağaç dikimi şölenleri de birbiri ardına devam ediyor. Bugüne kadar Belediye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Telekom ve Garnizon Komutanlığı birer ağaç dikimi şöleni yapmıştı. Bu defa ise bir cezaydı çekilen ama sonuçta doğa kazanacaktı. Fidanların toprakla buluştuğu yerin ise ayrı bir anlamı vardı: Eski Belediye Çöplük alanı… İşledikleri çeşitli suçlar dolayısıyla yargılanan 8 kişi için mahkeme şu karara vardı: “Ağaç dikme ve dikilen ağaçların bakımının yapılması”... İşte bu 8 mahkum, eski çöp depolama alanına 800 ağaç fidanı dikti. Aynı alana vatandaşlarca da 150 fidan daha dikildi. Organizasyona Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, adliye ve cezaevi personelide katıldı. 

En güzel mahkeme kararı: “O çöplük yeşil bir vaha olacak”

Eski çöp alanına 950 fidan dikildiBahar aylarının başlangıcı ile birlikte ağaç dikimi şölenleri de birbiri ardına devam ediyor. Bugüne kadar Belediye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Telekom ve Garnizon Komutanlığı birer ağaç dikimi şöleni yapmıştı. Bu defa ise bir cezaydı çekilen ama sonuçta doğa kazanacaktı. Fidanların toprakla buluştuğu yerin ise ayrı bir anlamı vardı: Eski Belediye Çöplük alanı… İşledikleri çeşitli suçlar dolayısıyla yargılanan 8 kişi için mahkeme şu karara vardı: “Ağaç dikme ve dikilen ağaçların bakımının yapılması”... İşte bu 8 mahkum, eski çöp depolama alanına 800 ağaç fidanı dikti. Aynı alana vatandaşlarca da 150 fidan daha dikildi. Organizasyona Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Bülent Çakar, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, adliye ve cezaevi personelide katıldı. 

Vali Kerem Al ve Başkan H. Ali Polat'ta dikime katılan isimlerdendiİnfaz kararı verilen mahkumların hem devlete maliyetlerinin azaltılması, hem de ilk defa suç işleyenlerin cezaevine girmeden infaz edilerek topluma faydalı olmaları düşüncesiyle organize edilen faaliyette 8 mahkum için 800 olmak üzere toplam 950 fidan toprakla buluştu. Böylece Eski Belediye Çöplük alanının, çorak ve çirkin görüntüsünden kurtulması için ilk adım atılmış oldu.

Programda bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, şunları söyledi:

Fidan dikim töreninin neşe kaynağı Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu'nun kızıydı...“İnfazın toplumsal yansımasını birlikte görmek adına böyle bir program düzenledik. Bugünkü programın güzel bir tarafı da burası çöplük alanıydı. On, onbeş sene sonra yeşil bir vaha olarak ortaya çıkacaktır. Biz sadece fidanları dikmekle kalmayıp, aynı zamanda takip ederek bakımını yapıp, sulayacağız. Mahkemelerimiz böyle uygun görmüşler. Bizde mahkemelerimizin vermiş olduğu kararı infaz ediyoruz. Ağaç dikimi programımızın Bayburt’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Eski çöplük alanına yapılan ağaç dikiminin ardından bu bölgenin yeni isminin “Denetimli Serbestlik Ormanı” olduğu açıklandı. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.