“Eğitim Her Engeli Aşar”

Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde devam eden engelli bireylerin eğitimine yönelik yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çerçevesinde çalışmalar yapan Türkiye Beyazay Derneği Başkan Vekili ve Okullar Koordinatörü Esenler Belediyesi eski Başkanı Mehmet Öcalan, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesini ziyaret etti. Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul’da Viko Elektrik Malzemeleri ve Fiyapı ana sponsorluğunda engelli bireylerin eğitimine yönelik başlatılan ‘Eğitim her engeli aşar’ ve ‘Eğitim kayıtla başlar’ kampanyası kapsamında Türkiye geneline yayılmak ve teşkilatlanmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Mehmet Öcalan, “Engelliler hususunda faaliyet gösteren tüm derneklerle çalışma arzumuz ve azmimiz bulunmaktadır.”

“Eğitim Her Engeli Aşar”

Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde devam eden engelli bireylerin eğitimine yönelik yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çerçevesinde çalışmalar yapan Türkiye Beyazay Derneği Başkan Vekili ve Okullar Koordinatörü Esenler Belediyesi eski Başkanı Mehmet Öcalan, Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesini ziyaret etti. Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul’da Viko Elektrik Malzemeleri ve Fiyapı ana sponsorluğunda engelli bireylerin eğitimine yönelik başlatılan ‘Eğitim her engeli aşar’ ve ‘Eğitim kayıtla başlar’ kampanyası kapsamında Türkiye geneline yayılmak ve teşkilatlanmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Mehmet Öcalan, “Engelliler hususunda faaliyet gösteren tüm derneklerle çalışma arzumuz ve azmimiz bulunmaktadır.”

 

“Beyazay Derneği olarak ana ilkemiz, ülkemizde yaşayan ve engelli statüsünde olan tün insanlarımızın eğitilerek ve öğretilerek huzurlu bir hayat yaşamalarını temin etmektir. Hedefimiz ise; Engelli okullarını tüm Türkiye geneline yaymak ve bu okullarda tün engelli guruplarına Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim müfredatının öğretim ve eğitimini sağlayarak engelli ailelerinin üzerindeki azaltarak engellileri meslek sahibi insanlar olarak yetiştirmek. Bunun için devletin ilgili kurumlarıyla sıcak temaslarda bulunuyoruz. Çalışmalarımız Türkiye ile sınırlı değil. Kırgızistan, Bosna Hersek, Hollanda ve Belçika ‘da da faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu projemizde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşleri Hayrünnisa Gül hanımefendi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı’mız bize destek vermekteler. Ana sloganımız; “Eğitim Her Engeli Aşar” ve “Eğitim Kayıtla Başlar.” diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Başkan vekili ve okullar koordinatörü Mehmet Öcalan, Derneğin  Bayburt şubesi ziyaretinin ardından Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat’ı makamında ziyaret ederek, Türkiye çapında başlattıkları ‘Eğitim her engeli aşar’ ve ‘100 engelli koleji’ projelerine destek vermelerini istedi.

Bayburt Belediye Başkanı H. Ali Polat’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Benimde ailemde engelli bir birey olduğu için engellilerin yaşadıkları sıkıntıları yakinen biliyorum. Bayburt Belediyesi olarak, engellilerin eğitimi ve topluma kazandırılması için belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.