Dürüstlük sınavına Bayburt da dahil olsaydı?

Dünyaca ünlü kültür dergisi Reader's Digest, 16 ülkenin başkentlerinde ‘dürüstlük’ araştırması yaptı. İşte detaylar...

Dürüstlük sınavına Bayburt da dahil olsaydı?
Bayburt Postası - Dünyaca ünlü kültür dergisi Reader's Digest, 16 ülkenin başkentlerinde ‘dürüstlük’ araştırması yaptı. İnsanların en yoğun olduğu yerlere 12 adet cüzdan bırakılan araştırmaya göre, cüzdanların içine yaklaşık 50 Euro, aile fotoğrafları ve iletişim bilgileri de koyuldu.

12 cüzdandan 11’i olmak üzere en çok geri dönüşün yapıldığı ülke Finlandiya olurken, cüzdanların en çok sırra kadem bastığı ülke ise Portekiz oldu. Listede en alt sırayı alan Portekiz için ilginç bir detay daha var. 12 cüzdandan sadece 1’inin geri döndüğü bu ülkede o 1 cüzdanı teslim eden çiftin ise Hollandalı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın sonucuna göre Finlandiya’da 12 cüzdanın 11'i, Hindistan’da12 cüzdanın 9'u, Macaristan’da 12 cüzdanın 8'i, ABD’de12 cüzdanın 8'i,  Rusya’da12 cüzdanın 7'si, Hollanda’da 12 cüzdanın 7'si, Almanya’da: 12 cüzdanın 6'sı, Slovenya’da 12 cüzdanın 6'sı, İngiltere’de 12 cüzdanın 5'i, Polonya:’da 12 cüzdanın 5'i, Romanya’da 12 cüzdanın 4'ü, Brezilya’da 12 cüzdanın 4'ü, İsviçre’de 12 cüzdanın 4'ü, Çek Cumhuriyeti’nde: 12 cüzdanın 3'ü, İspanya’da 12 cüzdanın 2'si ve Portekiz’de 12 cüzdanın 1'i geri döndü.

Bayburt’ta 12’si de geri döner miydi?

Öte yandan Reader's Digest’in bu araştırması akıllara Bayburt’ta bir geleneğe dönüşen belediye anonslarını getirdi. Sesli duyuru ile daha çok cenaze haberleri olmak üzere çeşitli ilan ve etkinliklerin duyurulduğu belediye anonslarıyla kayıp eşya duyurusu da yapılıyor. 3 kez belli aralıklarla yapılan ve duyanların duymayanlara ilettiği bu çağrının kısa sürede şehirdeki herkese dolayısıyla kayıp eşyanın sahibine veya kayıp eşyayı bulan kişiye ulaşma olasılığı da oldukça yüksek. 

Şehrin neredeyse tamamına ulaşılan çağrıya rağmen sahibi ortaya çıkmayan para, cüzdan gibi kayıp eşyalar ise belediyede birikiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehdi 8 yıl önce

ilk önce bayburtun uluslar arası yerini alması şarttır,önemine binaen,bayburtun " "kimlik ve kütük"kitap halıne gelmesi,dir,güzel tanıtım olduktan sonra.!!!,diğer öbjeler
yerini alır.değerli yetkililere duyrulur.

Avatar
Bayburtlu... 8 yıl önce

Bende zamanda 200bin tl 95 bin Mark bulmustum.. inanmayan sayin vural isasir a sorabilir.. insanlik hali buyutmemek Gerek elhamdulillah müslümanim diyen herkes öyle olmali...

Avatar
Abdullah 8 yıl önce

Bayburt bu konuda en hassas yerlerden birisidir.Kesinlikle bulunan bir eşya cinsi ne olursa olsun ya Belediyeye yada Polise mutlaka teslim edilir ve sahibine ulaştırılması sağlanır,Defalarca yaşadım ve şahit olduğum bir konu.Uzun zaman görev yaptığım Bayburt her konuda olduğu gibi bu konuda da Tektir....Bayburt ve Bayburtlulara selam olsun .