Dünyayı dolaştı, Soğanlı’da mahsur kaldı…

Bayburt Postası – Ispartalı gezgin Şaban Çancı, ilerlemiş yaşına rağmen bisikletiyle dünyayı geziyor. Dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin de birçok bölgesini gezen 65 yaşındaki Şaban Çancı, Antalya’dan çıktığı Türkiye turunda Bayburt’a da uğramak istedi. Bayburt’a ulaşabilmek için Rize’den çıktığı yolculuk sırasında Soğanlı dağında sise yakalanan ve mahsur kalan yaşlı gezginin imdadına Fikret Koman yetişti. Şaban Çancı, Fikret Koman’ın kendisini Kavlatan köyüne götürerek misafir ettiğini söyledi. Çancı, daha sonra havanın normal şartlara dönmesi üzerine köyden ayrılarak Bayburt’a geldi.

Dünyayı dolaştı, Soğanlı’da mahsur kaldı…

Dünyayı dolaştı, Soğanlı’da mahsur kaldı… Bayburt Postası – Ispartalı gezgin Şaban Çancı, ilerlemiş yaşına rağmen bisikletiyle dünyayı geziyor. Dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin de birçok bölgesini gezen 65 yaşındaki Şaban Çancı, Antalya’dan çıktığı Türkiye turunda Bayburt’a da uğramak istedi. Bayburt’a ulaşabilmek için Rize’den çıktığı yolculuk sırasında Soğanlı dağında sise yakalanan ve mahsur kalan yaşlı gezginin imdadına Fikret Koman yetişti. Şaban Çancı, Fikret Koman’ın kendisini Kavlatan köyüne götürerek misafir ettiğini söyledi. Çancı, daha sonra havanın normal şartlara dönmesi üzerine köyden ayrılarak Bayburt’a geldi.

 

 

 

2 Gün boyunca Bayburt’ta tarihi yapıları dolaşan Şaban Çancı, “Misafirperver Bayburt insanından büyük yardım gördüm. Beni görüp, yabancı olduğumu anlayan Bayburtlular misafir etmek için hiç tereddüt etmeden teklifte bulundular. Bayburt halkının candan yaklaşımına hayran kaldım.” dedi.

Kendisine ve gezisine sponsor olan firmanın reklamını yaptığı bisikletiyle daha önce İran, Pakistan, Suriye, Ürdün ve Mısır’ı gezen doğa ve macera tutkunu Şaban Çancı, bu hobisini 12 yıldır sürdürüyor. En son 28 Mayıs’ta Antalya’dan çıktığı Türkiye turunda, Adana, K.Maraş, Malatya, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Rize güzergahını takip etti.

Çancı, gezisine dair şunları söyledi:

“6 ülkeyi dolaştım. Türkiye gibisi yok. Ömrümü dünyanın en güzel ve en misafirperver insanlarının bulunduğunu ülkemizi gezerek tamamlamak istiyorum. Gittiğim her yerin tarihi eserlerini, camilerini, türbelerini ziyaret ediyorum.”

Asıl mesleği yorgancılık olan Şaban Çancı, kış aylarını Antalya’da koltuk döşemeciliği işini yaparak geçiriyor. Yaz aylarında ise bisikletiyle turlara çıkan Çancı, bisikletiyle günlük en az 100 km mesafe yol yapabildiğini söyledi.

65 yaşındaki Şaban Çancı, Karadeniz bölgesine de değindi:

“Karadeniz demek doğa güzelliği demek, yağmur demek, sis demek. Karadeniz demek çay, fındık, temiz su, iyi insan demek. Bu zamana kadar yurt içi ve yurt dışında sayısız ormanlar gördüm. Ancak bu ormanlar içerisinde en güzel ormanları Karadeniz’de gördüm. Dağların zirvesinde minareler, evler, sokaklar var. Doğaya ve paylaşmaya hasret kalan her insanın Karadeniz’e mutlaka gelip,  Karadeniz’in doğasını, misafirperver ve sevecen insanlarıyla tanışıp kaynaşmalarını tavsiye ediyorum.”

Antalya’dan bisikletiyle çıktığı Türkiye turuna Bayburt’ta mola vererek 2 gün konaklayan Şaban Çancı, Gümüşhane’ye hareket ederek Türkiye gezisine devam etti.

 


YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.