Dünya 2 derece ısındı, bu yaz kavuracak!

Bu yaz hem sıcak, hem kurak geçecek.

Dünya 2 derece ısındı, bu yaz kavuracak!
Bayburt Postası - Bu yaz hem sıcak ve hem kurak geçecek. Uzmanlara göre bu yıl buharlaşma oranlarının yüksek olacağı belirtilirken, sıcak ve kurak geçmesi beklenen yaz mevsiminin en çok etkilediği bölge batı bölgeleri olacak.

Yaz  aylarındaki sıcaklığın, 10 yıldır mevsim normallerinin üzerinde olduğu Türkiye’de dünyada olduğu gibi mevsim akışı değişiyor. Ülkenin dört bir yanında bu yaz  sıcaklığın geçmiş yıllara göre daha da artması bekleniyor. Uzmanlara göre geçmiş yıllarda üç aylık yaz mevsiminde sıcaklık ortalamasının 28 derece olduğu, bu yıl ise değerlerin artarak zaman zaman 36-37 dereceye  ulaşılabileceği bekleniyor. 2040’lı yıllarda 2 derecelik artış öngören uzmanlar, bu artışa 2015'li yıllarda ulaşılacağına dikkat çekti. 

En ideali Bayburt

Öte yandan yaz mevsimine doğru, herkesi tatil heyecanı sarmaya başladı. Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yaylaları tercih ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi daha çok öne çıkıyor.

Doğa ve serin hava turizmiyle birlikte huzurlu  ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en ideal şehirlerinden biri de şüphesiz Bayburt. Tüm dünyada artış gösteren hava sıcaklığına rağmen üç aylık yaz diliminin büyük bölümünde, sıcaklığın normal değerlerin  üzerinde seyrettiği Bayburt, zaman zaman da serin havasıyla sıcaktan bunalanların en çok tercih edebileceği bölgelerin başında geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.