Duduzar, kime huzur verecek?

Bayburt Postası - Duduzar’ın tepesinde, Bayburt’a hakim bir noktada başlayan inşaat, dikkat çekiyor. Bayburt’a ve özellikle de Bayburt Kalesi’ne hakim bu tepede, bu hummalı inşaat kimin için? Kısa bir süre içerisinde temeli atılan ve Duduzar’ın rakımını düşünürsek, çetin kış şartlarının başlamasına az bir zaman kala yapılan bu çalışma kimin eseri? İşte tüm bu soruların cevabı için, Duduzar’a tırmanıyoruz. İnşaat alanında bizleri, inşaatın yüklenici firması olan Yücel İnşaat’ın sahibi İdris Yücel karşılıyor…

Duduzar, kime huzur verecek?

İdris YücelBayburt Postası - Duduzar’ın tepesinde, Bayburt’a hakim bir noktada başlayan inşaat, dikkat çekiyor. Bayburt’a ve özellikle de Bayburt Kalesi’ne hakim bu tepede, bu hummalı inşaat kimin için? Kısa bir süre içerisinde temeli atılan ve Duduzar’ın rakımını düşünürsek, çetin kış şartlarının başlamasına az bir zaman kala yapılan bu çalışma kimin eseri? İşte tüm bu soruların cevabı için, Duduzar’a tırmanıyoruz. İnşaat alanında bizleri, inşaatın yüklenici firması olan Yücel İnşaat’ın sahibi İdris Yücel karşılıyor…

İDRİS YÜCEL, DUDUZAR’IN TEPESİNDE İNŞA EDİLEN YAPININ, KİMLERE HİZMET VERECEĞİNİ AÇIKLIYOR...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bayburt Huzur Evi İnşaatı

 

 

Bu bina kime hizmet verecek?

Evet, Duduzar’da başlayan inşaat, bir Huzur Evi inşaatıydı. Duduzar’ın eteklerinde Veysel Mahallesi sınırları içerisinde yapımına başlanan Huzurevi, Bayburt’un ilk Huzur Evi olacak. İdris Yücel, “Bayburt Huzur Evi” konusunda, merak edilebilecek tüm detayları Bayburt Postası’na anlattı:

Bayburt’ta “Huzur Evi” fikri, ne zaman ortaya çıktı?

“2004 Yılında, biliyorsunuz siyasete atılmıştım. Seçim beyannameme koymuştum Bayburt Huzur Evi’ni. Yani 2004’ten kalma bir düşünce. Sponsoru da var. Yani bu işe değerli bir iş adamımız destek veriyor, öncü oluyor.”

Ayrıca; arsa tahsisini gerçekleştirmesinden dolayı eski Belediye Başkanı Bekir Çetin’e teşekkür ediyorum. Yine yardımlarını, desteğini bu hizmetten esirgemeyen yeni Belediye Başkanı H.Ali Polat'a da teşekkür ediyorum.

Neden Duduzar?

1989 yılında Belediye Meclis üyesiyken, Muammer Daştan döneminde bu hizmet işinin Kaleardı Mahallesi’nde yeri vardı. 8500 m2 bir yer tahsis edilmişti. Orası sanırım, şimdi Rehabilitasyon Merkezi olarak düşünülüyor. Bizler, buraya Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla beraber geldik ve Huzur Evi’nin burada olmasında karara vardık. İnanıyorum ki memleketimiz adına çok güzel bir hizmet olacak.”

Huzur Evi’nin Sponsoru İstanbul’dan Değerli Bir İşadamımız

“Bayburt Huzur Evi’ni, bu hayır işini yapan kişi değerli işadamı Fahrettin Evsen’dir. Aynı zamanda kendisi eniştem olur.”

Nasıl bir bina yükselecek Duduzar’da?

“İnşaata başlamadan önce Samsun, Erzincan, Trabzon ve Denizli’yi dolaştım. Bu illerimizde bulunan Huzurevlerini gezdim. Hepsini de klasik, demode yapılar olarak buldum. Bu arada hepsi tamamen doluydu.

Projemiz 4 katlı ve 80 yataklı olarak planlandı. 4000 m2 bir inşaat alanımız var, oturum alanı 850 m2 olacak. İstihdamını “Sosyal Hizmetler Müdürlüğü” üstlenecek. Allah nasip ederse projemizin anahtar teslimini iki yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Bu yıl, karkas yapıyı bitirmiş olacağız.”

BAYBURT HUZUR EVİ, HANGİ ÜNLÜ BİNAYA BENZEYECEK?


Ankara Eski Adliye Sarayı

 

 

 

Bayburt Huzur Evi, mimari olarak nasıl bir yapı olacak?

“Ankara’da Eski Adliye Sarayı var, Türk Mimarisinin güzel bir örneği. Önünden geçerken fotoğraflarını çektim. Bunu, aynen Bayburt’a yerleştireyim istedim. Haliyle masraf çoğaldı ama sağolsun hayır işini yaptıran hemşehrimiz güzel bir şey olsunda masraf önemli değil dedi. Bizlerde şimdi Bayburt’un gençleriyle işe koyulduk. Bayburt’umuz için güzel bir hizmet olacak. İnşaata başladığımız günden beri sayısız insan geliyor ve yaptırana dualar ediyorlar. Sanırım bu da her şeye bedel. Biliyorsunuz, Bayburt’umuzdan gidip başka Huzurevlerinde kalanlarda mevcut. Demek ki, Bayburt’ta bu bir ihtiyaçtı. Ben inanıyorum ki, güzel ve lüks bir yer olacak. Ve Bayburt’ta bir ihtiyacı da gidermiş olacak.”

EDİTÖR - Huzur Evi düşüncesi aslında biraz ürpertiyor insanı. Evlatın hayırlısı da var, maalesef hayırsızı da. Huzur Evi’ni bu açıdan değerlendirip düşünürsek, çıkabilecek hayırsızlıkların ceremesi ağır olmayacak gibi. Hayat bu! Diğer ihtimalleri de eklersek, bu çok hayırlı bir hizmet. İşadamı Fahrettin Evsen’e, Bayburt Postası olarak teşekkür ederiz. Mimari yapı, yer seçimi ve coşku içinde İdris Beyi tebrik ederiz.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.