Domates mi? Çilek mi?

Yukarıdaki fotoğrafı görünce umarım şaşırmazsınız. Bu fotoğraf bir fotomontaj asla değil. Sebzelerde kullanılan hormonların geldiği son noktayı gösteren bir ibretlik gerçek fotoğraftır. Öğle yemeği için salata hazırlamak için dolaptan aldığım iki salatalıkla iki domatesi yıkayıp doğramaya başlamıştım. Domatesi ilk kestiğimde gözüme ilişen içindeki şekil beni hayrete düşürdü. Domatesin dışı kızarmış kabuğunun altı yeteri kadar kızarmamıştı ama ortasındaki boşlukta kıpkırmızı bir bölüm vardı. Sanki kıpkırmızı olmuş bir çilek adeta domatesin içerisine monta edilmiş gibi duruyordu. Bu bir montaj olamazdı. İncelediğimizde bu bir gerçek domatesti. Ancak içerisinde bir boşluk ve boşluğun içerisinde bir Çilek duruyor gibiydi. 

Domates mi? Çilek mi?

Domates mi? Çilek mi?Yukarıdaki fotoğrafı görünce umarım şaşırmazsınız. Bu fotoğraf bir fotomontaj asla değil. Sebzelerde kullanılan hormonların geldiği son noktayı gösteren bir ibretlik gerçek fotoğraftır. Öğle yemeği için salata hazırlamak için dolaptan aldığım iki salatalıkla iki domatesi yıkayıp doğramaya başlamıştım. Domatesi ilk kestiğimde gözüme ilişen içindeki şekil beni hayrete düşürdü. Domatesin dışı kızarmış kabuğunun altı yeteri kadar kızarmamıştı ama ortasındaki boşlukta kıpkırmızı bir bölüm vardı. Sanki kıpkırmızı olmuş bir çilek adeta domatesin içerisine monta edilmiş gibi duruyordu. Bu bir montaj olamazdı. İncelediğimizde bu bir gerçek domatesti. Ancak içerisinde bir boşluk ve boşluğun içerisinde bir Çilek duruyor gibiydi.

 

Fotoğraf ve Haber: Elif Atmaca (*)

İşte bu durumu o anda mutfakta fotoğraf makinemle kayıt altına aldım. Bu kestiğim domatesi de bu haliyle şimdilik buzdolabında bekletiyorum. Görmek isteyenler çıkabilir diye.

Bu bir ilahi mucizemiydi? Evet, olabilirdi ama bu tabiata yapılan müdahalelerin sonucu Allah’ın insanlara gösterdiği ibretlik bir mucizeydi.

İnsanlık artık şaşırdı. Daha kısa zamanda daha çok kazanma hırsıyla hiçbir değer ölçüsünü dinlemez oldu. Her şeyin dengesi bozuldu. Yediğimiz meyve ve sebzelerin genleriyle oynanarak karpuzun içinde kabak, Domatesin içinde çilek gibi şekiller çıkar oldu.

Geçen yıl yediğimiz karpuzların içerisi adeta kabak gibiydi. Duyduğumuza göre daha kısa sürede daha fazla ürün elde etmek için karpuzlara kabak hormonu aşılıyorlarmış. Şimdi de acaba domatese çilek hormonumu aşıladılar? Görüntü bunu gösteriyor.

(*) Elif Atmaca, M. Ü. Edebiyat Fakültesi Öğrencisi

EDİTÖRÜN NOTU: Elif Atmaca’nın haberi “Haber Gönder” bölümümüze gelen haberler arasındadır. “Haber Gönder” bölümümüze, sizlerde haber ve fotoğraf gönderebilir, Bayburt Postası için gönüllü olarak gazetecilik yaparak “fahri Bayburt Postası temsilcileri” olabilirsiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.